E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYURTDIŞINDA ÇİMENTO FABRİKASI ARIYORUZ---

YURTDIŞINDA ÇİMENTO FABRİKASI ARIYORUZ

YURTDIŞINDA ÇİMENTO FABRİKASI ARIYORUZ
08 Mayıs 2010 - 08:54 borsagundem.com

Sabancı Holding, bünyesindeki Akçansa ve Çimsa fabrikaları ile Türkiye'deki çimento üretiminin yüzde 20'sini elinde bulunduruyor.

Holdingin Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen, düzenleyici kurulun yurtiçi satın alma yoluyla büyümelerine izin vermediğinin altını çizerek, "Türkiye'de alan kalmadı, gözümüzü yurtdışına diktik." dedi. Yurtiçinde sektördeki bir grup kanunen yüzde 25 pazar payının üzerine çıkamıyor. Önümüzdeki dönemde yurtdışında satın alma gerçekleştireceklerini açıklayan Göçmen, öncelikli olarak ülke riski düşük ülkelerden birinde büyüme potansiyeli olan ve mevcut ağa uyum sağlayabilecek şirketlerle görüştüklerini söyledi. Göçmen, Suriye ve Irak gibi ülkelerin gelip geçici bir çizgiye sahip oldukları için bu bölgelere yatırım yapmayacaklarını kaydetti. Sabancı Grubu çimentoda, önümüzdeki 5 yılda sadece çevreye uyum ve performans artırıcı alanlara 200 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. Türkiye, geçen yıl yaptığı 20,4 milyon ton ile en fazla çimento ihracatı yapan 10 ülke arasında yer alıyor. Bu rakamın 4,5 milyon tonluk kısmını Akçansa, 2 milyonunu da Çimsa gerçekleştirdi. Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal da çevreye uyum kapsamında günlük 170 ton atığı yakarak elektrik ürettiklerini kaydetti. Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu ise Türkiye'de yolların Avrupa'da 100 yıldır kullanılan beton olduğu takdirde bakıma gerek kalmayacağını belirtti. Bu konuda Asfaltyol Şube Müdürlüğü ile görüşmeler yaptıklarını bildiren Hacıkamiloğlu, beton yol için asfaltyol müdürlüğü ile görüşmek zorunda olmalarındaki ironiye dikkat çekti. ZAMAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)