E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtiçi riskler GOÜ rallisine katılımı engelliyor…---

Yurtiçi riskler GOÜ rallisine katılımı engelliyor…

Yurtiçi riskler GOÜ rallisine katılımı engelliyor…
08 Haziran 2016 - 09:42 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda yurtiçindeki risklerin gelişmekte olan ülkelerde (GOÜ) yaşanan ralliye katılmaya engellediğini değerlendirdi.

Dün sabah saatlerinde İstanbul’un merkezinde Beyazıt’ta 11 cana mal olan terör saldırısı ile yine sarsıldık. Cuma günü zayıf gelen ABD verileri ile başlayan GOÜ piyasalarındaki ralliye artan güvenlik endişelerinin etkisi ile dün TL varlıklar katılmadı. MSCI GOÜ endeksi dün %1.54 prim yaparken MSCI Türkiye kapanışta % 0.32 geriledi. 12 aylık tahmini F/K oranı bazında baktığımızda MSCI Türkiye’nin GOÜ endeksine göre ıskontosu %29’a ulaştı. Bu son 4 yıllık dönemde görülen en yüksek iskonto oranı.


Dün açıklanan DHMİ yolcu sayısı istatistikleri Mayıs ayında yurtdışı yolcu sayısında geçen yılın aynı dönemine göre %21 oranında bir gerilemeye işaret ediyor. Güvenlik endişelerinin ve Rusya ile yaşanan krizin yurtdışı ziyaretçi sayılarına olumsuz etkilerini önümüzdeki aylarda da devam edebilir. Bu sabah itibarı ile Çin’de zayıf gelen iharacat verilerine rağmen yurtdışı piyasalarda olumlu hava devam ediyor. Haziran ayının 15’inde MSCI’ın Çin kararı sonrası basın toplantısı yapmayacak olması Çin’in ağırlığında artış olmayabileceği yönünde bir sinyal olarak algılanıyor. Bu şekilde bir karar MSCI TR için olumlu olur. Nitekim bu durumda TR hisselerinin ağırlığı değişmeyecek. Dünkü düşüşün ardından bugün BIST’in hafif yükselişle açılmasını bekliyoruz. Nisan ayı sanayi üretimi yutrtiçi gündemin üst sırasında yer alıyor.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 08.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 08.06.2016

 

Borsa güne yüzde 0.26 artışla başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)