E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYÜZDE 10 MEVDUAT SINIRI DÜŞÜNÜLMÜYOR---

YÜZDE 10 MEVDUAT SINIRI DÜŞÜNÜLMÜYOR

YÜZDE 10 MEVDUAT SINIRI DÜŞÜNÜLMÜYOR
10 Şubat 2010 - 10:05 borsagundem.com

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ABD’de uygulanan ve bankaların toplam mevduatın yüzde 10’unu aşmasına izin verilmeyen uygulama konusunda çalışmalar yapabileceklerini açıklaması bankacılık sektörünü karıştırdı.

Dün hükümete yakın kaynaklar Türkiye’de bu tip bir kısıtlamanın düşünülmediğini belirttiler. Babacan’ın bu konuda bugün İstanbul’da İSO’da yapacağı konuşmada daha net mesajlar vereceği bildiriliyor. Babacan önceki gün bu konuda şunları söylemişti: “Bundan sonra bankaların büyümemeleri için tedbir almalıyız görüşünü G20 toplantısında dile getirdim. ABD şimdi adım atıyor, ‘bir banka ancak toplam mevduatının yüzde 10’unu taşıyabilir, daha fazla olamaz’ diye tedbir alıyor. Bu konuyla ilgili biz de çalışmalar yapabiliriz.” ABD krizde aşırı büyüyen bankalara önlem almak için bu formülü gündeme getirmişti. Türkiye ise 2001 krizinden sonra bankacılık sektöründe önemli reformlar gerçekleştirdi. Batık bankaları kamulaştırmak için TMSF’yi devreye soktu. Böylece, sorunlu bankalar sistemden çekildi. Sektörün denetlenmesi için de BDDK’yı kurdu. Krizde ABD ve Avrupa’nın dev bankaları iflas ederken Türk bankalarının kar rekorları kırdı. MİLLİYET

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)