E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYüzde 20 düştü---

Yüzde 20 düştü

Yüzde 20 düştü
12 Eylül 2013 - 20:21 borsagundem.com

Altının onsu, Suriye´ye ilişkin tedirginliklerin azalmasıyla başladığı düşüşünü devam ettirerek son dört haftanın en düşük seviyesine geriledi

Altın güne 1.365,18 dolardan başladıktan sonra ABD ve Rusya Dışişleri Bakanlarının Suriye ile ilgili yapacakları görüşmeye yönelik pozitif beklentilerle düşüşe geçti ve 15 Ağustos´tan beri gördüğü en düşük seviye olan 1330 dolara geriledi.
Ava Trade baş piyasa analisti Naeem Aslam, büyük satış emirleriyle birlikte bu sabah 1360 destek bölgesini kırdıktan sonra altının yoğun satış baskısı altına girdiğini kaydetti ve bundan sonrası için altında destek seviyelerinin 1280 ve 1220 dolar olduğunu belirtti.
Sharps Pixley CEO´su Ross Norman, altında kilit teknik seviyeler 1357 ve 1350 doların geçilmesiyle birlikte piyasada daha fazla satış için kapı açıldığını kaydetti.
Analistler, bugün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov´un Suriye ile ilgili yapacakları görüşmenin küresel piyasalarla birlikte altın fiyatının seyri üzerinde de belirleyici olacağını belirtiyor.
Yapılacak görüşmeden çıkacak haber ve açıklamaların pozitif havayı desteklemesi durumunda piyasaların tamamen 17-18 Eylül tarihlerinde yapılacak Fed toplantısına odaklanacağını ifade eden analistler, Fed´in çıkış stratejisine yönelik alınacak karar ve açıklamaların altın fiyatında kısa ve orta vadeli trend değişimlerine neden olabileceğini kaydediyor.
YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 20 DEĞER KAYBETTİ
Altının onsu 28 Ağustos´ta gördüğü 1.433 dolar seviyesinden bugüne kadar alçalan bant içinde hareket ederek 11 işlem gününde yaklaşık % 7 oranında düşüş kaydetti.
Altının onsu son bir ayda % 1,40 oranında değer kazansa da yılbaşından bu yana yatırımcısına yaklaşık % 20 kaybettirdi.
2012 yılını 1.675,30 dolar seviyesinden tamamlayan altının onsu, bu yılın en düşüğünü 1.180,60 dolar ile 28 Haziran´da görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)