E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZanardi: G20 zirvesinde çok büyük sonuçlara ulaşılmadı---

Zanardi: G20 zirvesinde çok büyük sonuçlara ulaşılmadı

Zanardi: G20 zirvesinde çok büyük sonuçlara ulaşılmadı
01 Temmuz 2019 - 13:21 borsagundem.com

Lancaster Ünivesitesi Öğretim Üyesi Prof. Maurizio Zanardi Bloomberg HT'ye Çin ve ABD arasındaki yaşanan durumun geçen Aralık ayında gerçekleşen G20 zirvesindeki duruma benzediğini belirtti

Lancaster Ünivesitesi Öğretim Üyesi Prof. Maurizio Zanardi Bloomberg HT’nin Fokus programında G20 zirvesinde Çin ve ABD arasında ticaret savaşına dair görüşmelerin etkilerini konuştu.

Güzem Yılmaz Ertem’e konuşan Zanardi, Çin ve ABD arasındaki yaşanan durumun geçen Aralık ayında gerçekleşen G20 zirvesindeki duruma benzediğini belirtti.

Zirvede Çin ve ABD arasındaki gerilimin kaynağı olan konuların aydınlatılmadığını belirten Profesör, “G20 zirvesinde bir dejavu oluyor.  Güney Amerika’da olanların tekrarı oluyor. İki lider buluşuyor ve daha fazla ticaret sorunu oluşturmamak için karar alıyorlar. Başkan Trump tarifeleri arttırmayacak, Çin de daha fazla mal alacak deniliyor. Ancak bunlar görüşmelerin tıkandığı noktalar değildi. ‘Çin ABD’nin isteklerini karşılayacak mı?’, ‘Huawei kara listeden çıkacak mı?  Bilmiyoruz, bunlar ticaret anlaşmasının önündeki büyük sorular… Ve biz buna dair bir detay görmüş değiliz” dedi.

Apple’ın Mac Pro’nun üretimini Çin’e kaydıracağı yönündeki haberlere de değinen Zanardi, “işler zorlaşınca şirketler bazı durumlarda Beyaz Saray’ı göz ardı edebiliyor. Ancak G20 zirvesinde çok büyük bir sonuçlara ulaşılmadı.  Çin’in kendi tarafında yapacağı şeyler var ve Çin’de üretim artabilir. Bu durum gelişmiş piyasalarda çok büyük bir olay olur ve olası tarifelere maruz kalabilir. İş ortamı aslında ‘tweet’lere göre şekillenmiyor.  Orta ve uzun vadede planları görmek istiyor.  Konuşmanın üzerinde somut olarak bir şeyler görülmesi bekleniyor” dedi.

Ticaret savaşının uzun süreceğini de vurgulayan Zanardi, “Ticaret savaşlarının sonuna gelmedik. Umuyoruz ki bu ateşkes bir barış anlaşmasına döner. Fakat henüz o noktada değiliz. Başkan Trump’ın fikri çok hızlı bir şekilde değişebiliyor. Belki bugün veya yarın bir tweet atar ve biz tekrar belirsizliklerden bahsediyor olabiliriz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)