E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZayıf işlem hacmi ön planda---

Zayıf işlem hacmi ön planda

Zayıf işlem hacmi ön planda
30 Aralık 2019 - 09:16 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta global piyasalardaki tatiller, veri gündeminin zayıf seyretmesi endeks ve kur cephesinde karışık bir tablonun izlenmesini sağladı. Cuma gününü endeks %0.03 yatay primle 113.683 puandan tamamladı.

BIST100 geçtiğimiz hafta içerisinde 114 Bin seviyesini aşarak 1.5 yıldan uzun bir süredir en yüksek seviyesine ulaştığı görüldü. Bu hafta içerisinde ise yılın son günleri olması nedeniyle zayıf işlem hacmi ön plana çıkabilir. Fakat bu günlerde hem tatil takviminin önde olması hem de veri gündeminin yoğunluğu bir miktar hareketi artırabilir. Özelliklede cuma günü piyasalar yılsonu enflasyon verisini bekliyorken bir beklenti fiyatlaması gündeme gelebilir. Dolar/TL kurunda ise 5.95 üzerine ihlaller oluşmasına karşın geçen haftadan bu yana 5.90-5.95 bandını sürdürüyor. Kritik eşik 5.95 seviyesi olacak ve bu seviye üzerindeki kapanış 6 TL seviyesini gündeme getirebilir.
Yurtdışı piyasalarda ise takvimde tatiller ve bazı önemli veriler ön plana çıkıyor. Bu sabah Asya piyasalarında karışık bir tablo hâkim.

ABD endekslerinde özellikle ticaret iyimserliği ile pozitif ayrışma sürüyor. Cuma gününü ABD endeksleri rekor seviyelere yakın noktada tamamladı. Azil sürecinin Senato takvimi piyasalar üzerinde etkisi olmazken, ticaret anlaşmasının imza sürecine dair olası ihtimalleri merakla bekleniyor. Dolayısıyla piyasalar imza için yapılacak görüşme tarihi belirlenmedikçe açıklamalardaki iyimserliği çok fazla fiyatlamayabilir.

Ons altın yılı tamamlarken son kayıplarının da bir kısmını geri aldı. 1520$ seviyesine kadar yaklaşan kıymetli metal, az öncede belirttiğimiz gibi ticaret anlaşmasındaki imza sürecinin olası belirsizliği pozitif fiyatlanırken, diğer yandan haber başlıklarında çok fazla öne çıkmasa da Kuzey Kore'nin silah sistemi denemesi güvenli liman talebi yaratıyor. Ayrıca artan jeopolitik risklerde bu süreci şimdilik destekler nitelikte. Ons altın için 1520$ üzerindeki kalıcı hareketi 1525$ direncini ön plana çıkarabilir. Yılı tamamlarken kıymetli metal için pozitif hareketin haber başlıklarına bağlı olarak yaşanabileceğini hatırlatmakta fayda var. Aşağıda ise 1515$ seviyesi ön planda olacak.

Petrol fiyatlarında ise pozitif hava sürüyor. Ortadoğu'da artan risklerin arz yönlü gelişmeleri olası negatif etkileme ihtimaline karşın petrol fiyatları primli seyrediyor. Hafta içerisinde haftalık stok verileri ve haber başlıkları petrol fiyatları için yakından izlenecek. Brent petrol an itibariyle 66$ destek seviyesi üzerinde şekilleniyor. Bu seviyenin üzerindeki hareketi trendin devamı açısından önemli olacak.

Borsa İstanbul'da bugün yatay pozitif açılış bekleniyor.

A1 CAPİTAL YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)