E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenski: Vinnitsya’da roket saldırısı düzenlendi---

Zelenski: Vinnitsya’da roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: Vinnitsya’da roket saldırısı düzenlendi
14 Temmuz 2022 - 12:29 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkenin güneybatısındaki Vinnitsya kentinin merkezine roket saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Rusya ile Ukrayna arasında Şubat ayından bu yana süren savaşta saldırılar devam ediyor. Rusya, son olarak Vinnitsya şehir merkezine, roket saldırısı düzenledi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, saldırıyı Telegram hesabından duyurdu.

“Rusya her gün sivil nüfusu yok ediyor”

Zelenski, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Vinnitsya şehir merkezine roketli saldırı düzenlendi. Aralarında küçük bir çocuk da bulunan yaralılar ve ölüler var. Rusya her gün sivil nüfusu yok ediyor, Ukraynalı çocukları öldürüyor, roketleri sivillere yöneltiyor. Askeri anlamda hiçbir şeyin bulunmadığı bir yerde. Bu açık bir terör eylemi değilse nedir? Katil bir ülke, terörist bir ülke” ifadelerini kullandı.

Zelenski’nin paylaştığı görüntüde, patlamanın meydana geldiği bölgeden siyah dumanların yükseldiği, itfaiye ekiplerinin çıkan yangına müdahale ettiği görüldü.

Saldırı sonucu, şu ana kadar 12 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Ukrayna polisi, başkent Kiev'in güneybatısındaki şehre atılan 3 füzenin bir ofis binasına isabet ettiğini ve yakınlardaki konutlara zarar verdiğini açıkladı.

Saldırının ardından 50 aracın yandığı bilgisi paylaşıldı.

Zelenskiy: Türkiye'ye minnettarım

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

 

Zelenskiy Kurban Bayramı'nı Türkçe kutladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)