E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Kremlin'i vuramadığımız için üzgünüm---

Zelenskiy: Kremlin'i vuramadığımız için üzgünüm

Zelenskiy: Kremlin'i vuramadığımız için üzgünüm
07 Eylül 2024 - 18:40 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, 50. uluslararası “Ambrosetti” forumunda konuştu. Zelenski, Kremlin’e saldırı gerçekleştiremedikleri için üzüntü duduğunu ifade etti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Batı’dan Ukrayna’ya uzun menzilli füzelerin aktarılmasını talep ederek, Kremlin’e saldırı gerçekleştirememenin üzüntüsünü dile getirdi. Zelensky, 50. uluslararası “Ambrosetti” forumunda yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın ortaklarının sahip olduğu silahların yaklaşık 200 km menzile sahip olduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Batılı ülkeler tarafından Kiev'e aktarılan uzun menzilli silahlarla Kremlin'i vuramamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Zelensky, "Mesela İtalya'nın ya da bir başkasının Kremlin'i vuracağımızdan korktuğunu söylediğinde, bunu yapamadığımız için üzülüyorum" dedi.

Zelensky, Ukrayna’nın Rusya topraklarına yönelik daha derin saldırılarda bulunabilmesi için Batı’dan uzun menzilli silahların sağlanması gerektiğini savundu.

Bu talep, özellikle Ukrayna’nın Kursk bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonlardan sonra daha da yoğunlaştı.

Ancak Batı, Ukrayna’nın tedarik edilen silahları Rusya topraklarında kullanmasına yönelik bazı sınırlamalar getirmiş durumda.

Kremlin’e Saldırı ve Moskova’nın Tepkisi

Mayıs 2023’te, Kremlin’e yapılan iki insansız hava aracı saldırısında, Rusya hükümeti Kiev ve ABD’yi sorumlu tuttu. Zelensky, bu suçlamaları reddederken, Ukrayna yetkilileri saldırının sahneleme olduğunu öne sürdü.

Rusya, Ukrayna’ya verilen silahların Rus topraklarında kullanılmasının tehlikeli sonuçları olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ve diğer Rus yetkililer, Batı’nın Ukrayna’ya desteğinin çatışmayı uzattığını ve çözümü zorlaştırdığını savunuyor.

Batı’nın Yaklaşımı ve Ukrayna’nın Talepleri

Zelensky’nin talebine rağmen, Batı ülkeleri Ukrayna’ya sağladıkları silahların Rusya topraklarına yönelik saldırılarda kullanılmasını büyük oranda yasakladı.

Ancak ABD, İngiltere ve Fransa bu yasağı yumuşatarak Ukrayna’nın sınıra yakın Rus hedeflerine saldırmasına izin verdi.

Batı’nın uzun menzilli silahlar konusunda ihtiyatlı davranması, çatışmanın daha geniş bir alana yayılma riskini taşıdığı endişesinden kaynaklanıyor.

Ukrayna’nın Rus topraklarındaki hedeflerine yönelik operasyonlarını artırma talebi devam ederken, Moskova bu durumu ciddiyetle izliyor ve Batı’dan gelen yardımların çatışmanın boyutlarını değiştiremeyeceğini savunuyor.

Ukrayna'da kriz büyüyor: Dışişleri Bakanı Kuleba istifasını sunduUkrayna'da kriz büyüyor: Dışişleri Bakanı Kuleba istifasını sundu

ABD: Ukrayna’ya desteği sürdüreceğizABD: Ukrayna’ya desteği sürdüreceğiz

Ukrayna, Rusya’nın petrol yolunu kesiyor!Ukrayna, Rusya’nın petrol yolunu kesiyor!

Ukrayna, Rusya'nın saldırısına yanıt vermeye hazırlanıyorUkrayna, Rusya'nın saldırısına yanıt vermeye hazırlanıyor

Rusya: Ukrayna'nın nükleer santral saldırı planına sert yanıt verilecekRusya: Ukrayna'nın nükleer santral saldırı planına sert yanıt verilecek

Ukrayna Kursk'u Batı yapımı füzelerle vuruyorUkrayna Kursk'u Batı yapımı füzelerle vuruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)09 Eylül 2024 10:59

    Putin saldırı olunca halkın desteğini aldı :D onu istiyor. yoksa putın  saldırtmaz isterse kendısıne. istese roketler bombalar akıllı füzeler hepsini kullana bilir. Putin ama ülkesinin tehdide açık kalmaması için stoklu çalışıyor. ABD anında ukraynaya yığarda yığar modern silahları. Putin üretiyor. sonra ürettiğini kullanıyor. stoklarını tam kullanmıyor. abd putin in bu hatasını beklıyor. rusya çakal. ukraynada  nato silahalrı cephanelerini kullanıyor. Ama putin elindeki stokla rile nato yu tehdıt edecek güçte tutuyor kendını. olay başka. gerisi milletlerine aragaz

  • şefik yamalıbabuç giyer09 Eylül 2024 07:55

    bu pis bodur durup dururken ukraynayı ne hale getirdi.hala pislik peşinde pis bodur.bu bilmdiği gibi şarlatan komedyen artizdi .buna abd ab rol verdi yerse buda kendini general sanıyo ukrayna da öle bakıyo enayiler.sizin ne işini

  • NUSRET ALİBEYSOY08 Eylül 2024 21:21

    Bizde de aynı oyun ve senaryolar yazıldı. ekrem imamoğlu cumhurbaşkanı olsun mahsur yavaş olsun senaryoları denenmekte.

  • Bir dost08 Eylül 2024 13:11

    İlk ayda kievi kusattilar , bu kadar cabuk olmasin uzqsin diye cekildiler , söyledigin laf değil

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL08 Eylül 2024 11:01

    Askeri uzmanlar İsrail in yaptığı her yılkı katlıamların dikkatini başka yöne çevermek ve israil e yer açmak için yuhudi zelenskiy iktidara getirip adım adım savaşı evlendirerek  aslında bu bir savaş dahi değil horuz döğüşüne çevirdiler olayı yıllarca sürümcemede bıraktılar.

  • Mehmet 08 Eylül 2024 06:39

    ABD nin gazına. Geldin ülkeni mahfettin natoya girmeyeceğim deseydin savaş falan olmazdı

  • Ad Soyad07 Eylül 2024 23:14

    Seçimleriniz kaderinizdir , Ukrayna ağlatan komedyeni başa getirerek kötü bir seçim de bulundu. Batının rusyayı parçalayıp yeme planı için Ukrayna oltadaki yemdi , zelenskiy'i Ruslar işini bitirmezse muhtemelen ukraynanılar yargılayıp cezalandıracak.

  • Cy07 Eylül 2024 20:50

    Nükler bomba yiyim diye kaşınıyorsun ?

  • A1007 Eylül 2024 20:43

    Yahudinin derdi başka.  İşin başında Nato ya gireceğiz ama üs vermeyeceğiz vs. dese Rusya saldırmazdı. Amerika nın şımarıklığı hadsizliği bardağı taşırmıştır. Bunlar öyle cambaz ki  en başında  herkes Ukrayna yı haklı Rusya yı haksız görüyordu.  

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL07 Eylül 2024 20:26

    Bire mal adam sen kremli ne bir şey yapsan senin ülkeni Rusya dümdüz yapar .Aslında Rusya ukrayna yı dümdüz yapacak idi fakat ukraynalı larda rus kökenli oldukları iç in bir şey yapmamaktadır.