E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZeybekci'den döviz kuru açıklaması---

Zeybekci'den döviz kuru açıklaması

Zeybekci'den döviz kuru açıklaması
29 Mayıs 2018 - 23:30 borsagundem.com

Zeybekci, "(Döviz kurundaki dalgalanma) İnşallah o spekülatif alan, yüksek dalgalı alan bitecek." dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz kurundaki dalgalanmaya ilişkin, "İnşallah o spekülatif alan, yüksek dalgalı alan bitecek." şeklinde konuştu.

Zeybekci, Denizli Valiliği tarafından bir düğün salonunda şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftara katıldı.

Bir gazetecinin dolardaki düşüşe ilişkin sorusu üzerine Zeybekci, Türk lirasındaki aşırı değer kaybının, Türkiye'nin makroekonomik değerlerinin hiçbirini yansıtmadığını söyledi. Zeybekci, "Ne büyümemizi, ne ihracatımızdaki yükselmeyi yansıtıyor, ne de turizm gelirlerimizdeki artışı, ne işsizlikteki düşüşü ne de 2018 yılı birinci çeyreğindeki büyümeyle ilgili inşallah 11 Haziran'da göreceğiz onu da gelen rakamları yansıtıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin kısa vadeli borçlarıyla ilgili de hiçbir mükellefiyetini yerine getirmekle ilgili rahatlığını da yansıtmıyor." ifadesini kullandı.

Dolardaki dalgalanmanın bir manipülasyon olduğunu hep söylediğini anlatan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bu manipülasyon sonucu oluşan bu yüksek dalgalı alan spekülatörlerin de maalesef sevdiği, onlar için tabii ki fırsat olarak gördükleri bir alandır. Bunun geçici olduğunu ve kabul edilebilir olmadığını hep söyledik. Önümüzdeki haftadan itibaren derken de bu haftadan itibaren bu rahatlamanın olacağını söylerken de bunu söylediğimizde yine TL'nin değerleri 4.80-4.90'lar civarındaydı. Bununla ilgili önlemlerimizin olduğunu da biliyorduk ve bunlar şu anda devreye girdi. Önümüzdeki günlerde büyük bir disiplinle de devam edecek. İnşallah o spekülatif alan, yüksek dalgalı alan bitecek. Sonra da inşallah hazirandan itibaren daha yapısal, Türkiye'de sürdürülebilir, dengeli bir büyüme, ihracatımızdaki artış, turizm gelirlerindeki artış, bütçe disiplini ve mali disiplinden asla vazgeçmeden o dönemde ek tedbirlerimizle bunu kalıcı hale mutlaka getireceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amanin amanin30 Mayıs 2018 11:07

    öyle bi konuşuyo ki sanki hiçbişey olmadan dolar düşmüş gibi. desene faizi artırdık ve daha da artıracağız, yani gereken yapıldı da düştü diye. açıklamalara bakınca sanki durduk yerde bir anda dolar düştü...

  • broker30 Mayıs 2018 09:57

    sen ekonomiden anlamıyorsun, faizi artırınca kur nasıl geri geldi, spekülasyon yapıyorlarsa yine yaparlardı. ama büyüme elimiz mahkum düşecek,kırk katırmı kırk satırmı

  • takiye30 Mayıs 2018 09:47

    Bu adam kripto fetöcü galiba. görevi ekonomiyi batırıp, akp'ye seçimleri kaybettirmek

  • Bika30 Mayıs 2018 09:33

    2014 ocak ayında Zeybekci dolar konusunda; "Telaş edilecek, Türkiye'nin buna farklı bir yaklaşımla, güçlü müdahalelerle tedbir almasının gerekliliği olduğuna inanmıyorum. Piyasasının kendiliğinden halledeceğine inanıyorum bunu" diyordu da halledilen TL ve borsa yatırımcıları oldu. Dolar son 4 yılda % 100 arttı fakat enflasyon, faiz getirisi ve BIST bu kadar artmadı.

  • ali30 Mayıs 2018 09:24

    Nedense hiç inandırıcı gelmiyor. Hükümet el değişmesi lazım yoksa durumumuz giderek kötüye gidecek.

  • Fatih 30 Mayıs 2018 03:36

    Onca sene bakanlık yaptın koca bir 0 sıfır sın ya yazık çok yazık... .

  • yorum30 Mayıs 2018 00:22

    Allah rızası için şu adamı indirin artık bu herif ne zaman düşecek dese hep kur yukarı tırmanıyor gitmeden önce dolarlarına değer katıyor

  • cingöz29 Mayıs 2018 23:57

    Tayyibin dediğini yapmayıp faizleri artırdınız, aferin. Artık Tayyibi değil, İngiltere'deki faiz lobilerinin dediğini yapıyorsunuz.

  • Fatih 30 Mayıs 2018 03:38

    Onca sene kimse rte nin dediğini yapmadı mı yanı ūlke bu hale geldi? Hay ben senin aklına ....

  • toner30 Mayıs 2018 01:57

    Zeybekçiyi ekranlardan indirmezsenin en az %3 oy kaybedecek Ak Parti. Bu adam tv'ye çıkınca herkesin morali bozuluyor.