E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZeybekci'den Merkez Bankası'na ince mesaj---

Zeybekci'den Merkez Bankası'na ince mesaj

Zeybekci'den Merkez Bankası'na ince mesaj
11 Eylül 2014 - 09:35 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası'na yönelik olarak Twitter'da açıklamalarda bulundu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi bilmek, yazmak veya yönetmenin kuralları önden koyarak ekonominin senin verdiğin hedef ve tahminlere doğru hareket etmesi olduğunu söyledi.

Zeybekci twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

- Ekonomi bilmek, yazmak veya yönetmek ekonomiyi arkadan takip ederek tahminleri, beklentileri revize etmek değildir.
- Ekonomi bilmek, yazmak veya yönetmek kuralları önden koyarak ekonominin senin verdiğin hedef ve tahminlere doğru hareket etmesidir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL11 Eylül 2014 11:45

    Siz bir Bakan olarak ,Merkez Bankası'na bir şey söylemek istiyorsanız , iç yazışma ile , telefonla ulaşır düşüncelerinizi söylersiniz. Bunun yeri sosyal medya değil.

  • adam haklı11 Eylül 2014 10:50

    merkez bankası faizi yükseltip haracamaları kısıtlıyor cari acık düşürmek için fakat harcamalar kısıtlandıgın da piyasada para bulunmuyor ve yatırım olmuyor yatırım olmayınca da tekrar enflasyon yükseliyor ..merkez bukonuda başarısız ..hükümette temel harcamalar dısın daki işlemlere önlem almalı,, vergi ile alımı kısıtlamalı

  • kıro11 Eylül 2014 09:51

    karışmayın artık şu merkez bankasının faiz politikasına, siz kendi işinize bakın risk ortamı oluşturmayın yeter... bağımsızlık hoşunuza gitmiyor ama mecbursunuz ...

  • vatandaş11 Eylül 2014 09:50

    Ekonomiyi bilmek sadece fiziken parayı sevmek demek değil, onun elektronik ortamda banka hesabındaki hışırtısız sessiz sedasız 10-12 haneli halini de sevmek demektir.