E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisZORLU BAŞBAKAN İLE RUSYA'YA GİDİYOR---

ZORLU BAŞBAKAN İLE RUSYA'YA GİDİYOR

ZORLU BAŞBAKAN İLE RUSYA'YA GİDİYOR
07 Ocak 2010 - 11:59 borsagundem.com

Rusya'da iki büyük santral yatırımında bulunan Ahmet Nazif Zorlu'nun Başbakan'ın 12-13 Ocak tarihlerinde yapacağı Rusya ziyaretine katılması bekleniyor

Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki duyuruya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin'in daveti üzerine 12-13 Ocak 2010 tarihlerinde Moskova'ya resmi bir ziyarette bulunacak. Duyuruda iki ülke arasındaki çok boyutlu ilişkilerin güçlendirilmesi ve mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesi imkanlarının ele alınacağı belirtildi. Ayrıca, Rusya Federasyonu Başbakanı Putin'in Türkiye ziyareti sırasında görüşülen konuların takibi ile başta enerji olmak üzere, ortak ekonomik meselelerde görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi. Başbakan'ın Rusya'ya giderken Enerji Bakanlığı'ndan temsilciler ve bu konuda önemli yatırımları bulunan iş adamlarını da yayında götürmesi bekleniyor. Geziye Zorlu Enerji'nin patronu Ahmet Nazif Zorlu'nun da katılması bekleniyor. Zorlu Enerji Grubu Moskova'da iki elektrik santarli inşa ediyor. Biri 340 megavatlık tereshkovo diğeri ise yine 340 megavatlık Kojukhovo santrali. Yatırımları tamamlandığı belirtilen santrallerin ziyaret sırasında açılabileceği iş dünyası kulislerinde konuşuluyor. Başbakan'ın gezisinin nükleer enerji santrali için de büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)