E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisZORLU: BİLSEM KENDİM HİSSE ALIRDIM---

ZORLU: BİLSEM KENDİM HİSSE ALIRDIM

ZORLU: BİLSEM KENDİM HİSSE ALIRDIM
24 Haziran 2009 - 07:18 borsagundem.com

Zorlu Enerji hisseleri 10 günde dedikodularla yüzde 50 yükselince şirketin patronu Ahmet Zorlu da isyan etti. Zorlu ‘Yükselişe benim aklım ermiyor. Bizi töhmet altında bıraktı’ dedi

Son 10 günde ortaklık ve sermaye arıtırımı dedikodularıyla yüzde 50’den fazla prim yapan Zorlu Enerji hisselerindeki spekülasyonlar şirketin sahibi Ahmet Nazif Zorlu’yu da isyan ettirdi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu sert yükselişin nedenini kendisinin de bilmediğini, araştırdıklarını söyledi. Zorlu, hisselerdeki yükselişin kendilerini de ‘töhmet altında’ bıraktığından yakınarak, hisselerin önceki gün 4.8 liraya yükseldiğini ve son bir haftada yüzde 50’ye yakın prim yaptığı konusunda pazartesi akşamı bilgisi olduğunu belirterek ‘Geçen haftalarda daha 3 liraydı. Benim takip ettiğim falan yok... Böyle bir durumda aynen benim de sizin gibi piyasalar gibi hiçbir şeyden haberim yok...’ dedi. SERMAYE ARTIRIMI OLACAK Zorlu ‘Arkadaşlarla (şirket yetkilileri) konuşmamızda ‘bunu takip edin’ dedim, çünkü biz de töhmet altında kalıyoruz’ dedi. Zorlu, piyasadaki yabancı ortaklık ya da sermaye artırımı beklentisine ise şu sözlerle açıklık getirdi: ‘Tabii ki bir sermaye artırımı diye bir şey söz konusu ama yabancı ortaklıkla ilgili ciddi bir şey yok.’ Yabancı ortaklık görüşmesi olup olmadığı sorusunu ise Zorlu ‘Şu anda ciddi bir görüşme yok, zaten açıklamak zorundayız. Oluşmuş ve görüşmelere başlayacağız diye bir şey şu anda yok’ şeklinde yanıtladı. REUTERS Yabancı ortaklık söylentisi yükseltti Zorlu Enerji hisselerinde özellikle geçen hafta çarşamba günü başlayan ralli dün sona erdi. İlk seansta hisseler, satıcısız tavan fiyata yükselirken ikinci seansta Ahmet Nazif Zorlu’nun açıklamalarıyla gevşeyerek günü yüzde 1.04 kayıpla 4.75 liradan kapattı. Şirketin piyasa değeri de 1 haftada 51 milyon dolar artarak 247 milyon dolara yükseldi. Analistler Zorlu Enerji hisselerinin bir süredir şirkete yabancı ortak gelebileceği yönündeki söylentilerle yükseldiğini ancak yaşanan yükselişi tek başına açıklamaya yetmediğini söylerken, bazı analistler de sermaye artırım beklentisinin de etkili olmuş olabileceğini belirttiler. Öte yandan Zorlu Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Neyzi’nin 30 Haziran itibariyle görevinden ayrılacağı açıklandı. BİLSEM KENDİM ALIRDIM Hisselerdeki yükselişle ilgili olarak Zorlu ‘Ne oldu da (bu kadar yükseldi)... değer olarak değerini bulmuş değil ama yüzde 50’lik bir artışa benim de aklım ermiyor. Böyle bir şey olsa ben kendim alırdım. Neye göre koyuyor (bu primi) Kimdir bunu yapan? Bir hafta içinde ne oldu da yüzde 50 arttı?’ şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)