E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizZorlu: Dolardaki yükseliş olumlu---

Zorlu: Dolardaki yükseliş olumlu

Zorlu: Dolardaki yükseliş olumlu
31 Ocak 2011 - 08:43 borsagundem.com

Ahmet Nazif Zorlu, sıcak parayı ´vur-kaç´ diye niteledi ve bugün bu durumun önüne geçildiğini savundu

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, sıcak parayı ´vur-kaç´ diye niteledi ve bugün bu durumun önüne geçildiğini savundu. Zorlu, doların 1.60 TL´yi geçmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ve hiçkimsenin daha fazla yükselecek endişesiyle telaş etmemesi gerektiğini ifade etti.
Yeni Asır Gazetesinin haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Denizli´de işadamlarıyla yapacağı toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zorlu, Türk lirasının çok değer
kazanmasının yanlış olduğunu öne sürdü. Zorlu, "Siz 71.5 milyar dolar cari açık veriyorsunuz ve paranız değer kazanıyor. TL´nin değerli olmasından dolayı Denizli´nin neler kaybettiği malum" dedi.
10 yıldır uygulanan ekonomik politikayı siyasilerin de gördüğüne şaret eden Zorlu, "Sıcak para benim tabirimle ´vur kaç´tır. Vur kaç olayına şu anda ´dur´ dediler. Bence bugün ihracat ve sanayi açısından çok önemli bir karar alındı. TL çok değer kaybetmiş değil, normal olarak değerini bulması lazım. Türkiye, sıcak para politikasından vazgeçti. Hiçkimse telaş etmesin, doların nereye gideceğini merak etmeyin. Su, yolunu bulacaktır. Çok yüksek olmayacak. Dolar 10 yıl önce 1.70 TL idi, şimdi 1.60 TL. Doların çok yükseleceğini zannetmiyorum. Yükselirse o zaman kendi kendimize dönüp sormamız gerek" diye konuştu.
Denizli´nin büyükşehir olması konusuna da değinen Zorlu, şunları kaydetti: "Denizli bunu çoktan hak etti. Çünkü bu kent buralara kendi çabalarıyla geldi. Denizli insanının yarattığı ihracat rakamları
ortadadır."
Başbakan Erdoğan´ın Denizli´yi çok sevdiğini ve en çok ziyaret ettiği illerden birisi olduğunu hatırlatan Zorlu, kentin ihracattaki başarısına dkat çekti. Zorlu Grubu´nun Denizli´deki jeotermale dayalı elektrik santralı gücünü artırmayı sürdüreceğini de sözlerine ekleyen Zorlu, burayı ülkeye kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını vurguladı. Zorlu, yakında Çameli ilçesi yakınlarındaki Dalaman çayı üzerine yapılacak hidroelektrik santralının temelini atacaklarını da açıkladı.
Uçak imalatı konusunda Ar-Ge çalışmalarının devam ettiği bilgisini aktaran Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Uçak üretmek için Denizli´yi tercih eder misiniz?" sorusuna "inşallah" şeklinde yanıt verdi. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, işadamı Zorlu´ya içinde kravat, şal gibi Buldan el ürünlerinin yer aldığı bir hediye sandığı armağan etti. Kravatı çok beğenen Zorlu, Başkan Şevik´e sipariş verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)