E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisZORLU ENERJİ'YE DAVA!---

ZORLU ENERJİ'YE DAVA!

ZORLU ENERJİ'YE DAVA!
28 Nisan 2010 - 07:20 borsagundem.com

Rusya Federasyonu'nun Tereshkovo ve Kojuhovo bölgelerinde inşa edilmekte olan iki doğal gaz çevrim santraline ilişkin Zorlu Enerji aleyhine tahkim davası açıldı

İŞTE KAP'A KONUYLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA: Rusya Federasyonu'nun Tereshkovo ve Kojuhovo bölgelerinde inşa edilmekte olan iki doğal gaz çevrim santraline ilişkin bir joint venture şirketi olarak kurulan ve Şirketimiz'in %51 oranında hissedarı olduğu ICFS International LLC'nin %100 oranında hissedarı olduğu Hollanda kanunlarına göre kurulmuş bir şirket olan Rosmiks International B.V ile kredi veren sıfatı ile şirketimizin %100 oranında hissedarı olduğu Bundoran Financial Corp. arasında imzalanan kredi anlaşması altında Rosmiks International B.V'nin temerrüde düşmesine bağlı olarak Bundoran Financial Corp. tarafından yasal süreç başlatılması nedeniyle ICFS International LLC'nin %24,5 oranında hissedarı olan Invar International Inc. ve yine %24,5 oranında hissedarı olan Talex International LLC tarafından, tarafımıza dün itibarı ile resmi olarak tebliğ edilen tahkim dilekçesine göre, Şirketimiz aleyhine İsviçre'de Cenevre Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde (İsviçre Uluslararası Tahkim Kuralları uyarınca) bir tahkim davası açılmıştır. Şirketimiz davacılara karşı haklarını savunmak adına gerekli yasal adımları atacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)