E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis'ZORLU ENERJİ'YE YABANCI ORTAK' HABERİ BORSAYA BİLDİRİLMEDİ---

'ZORLU ENERJİ'YE YABANCI ORTAK' HABERİ BORSAYA BİLDİRİLMEDİ

'ZORLU ENERJİ'YE YABANCI ORTAK' HABERİ BORSAYA BİLDİRİLMEDİ
30 Nisan 2010 - 07:31 borsagundem.com

Bu haber dün Sabah Avrupa'da yayınladı. Zorlu Enerji haberi sitesine koydu ama borsaya açıklama göndermedi

Zorlu Enerji'ye yabancı ortak geliyor. Bu haber’ dün Sabah Avrupa'da’ geniş’ bir haber oldu. Zorlu Enerji, bu haberi internet sitesinde "Basında Zorlu Enerji" bölümünde yayınladı. Ancak konuyla ilgili borsaya her hangi bir açıklama yapılmadı.’ BORSAGUNDEM'i arayan yatırımcılar endişeli, haberin doğru olup olmadığını bilmiyorlar.’ Zorlu Enerji hissedarları gönderdikleri mailde şunları soruyor: "Zorlu Enerji ile ilgili dün Sabah gazatesi Avrupa'da çıkan aşağıdaki haber üzerine, hissedarlarınızı ilgilendiren, kamuoyunu aydınlatıcı herhangi bir resmi bilgi kap a yollamıyorlar? Bu konuda biz yatırımcıların resmi bilgisini KAP'a iletmeniz gerekmez midir?...Bu konuda siteniz aracılğıyla yatırımcılarımızın sesini duyurursanız memnun oluruz..."
GAZETENİN ORJİNAL SAYFASINA AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ?
http://www.medyatakip.com/medya_sistem/yb_kupurgoster.php?gnosif=34gZyRAstamqEXSLl8_9KA..&mnosif=ZsifeUNMFh8.&st=2
İŞTE O HABER
Zorlu'ya Atlantik" Türk enerji sektörüne iddialı giriş yapan Amerikan petrol şirketi TransAtlantic Zorlu Enerji'nin petrol ve gaz bölümünü satın almak için son aşamaya geldi Türkiye'de petrol bulmaya kararlı olan Amerikan petrol devi TransAtlantic gözünü Zorlu Enerji'ye dikti.
Grubun petrol ve doğalgaz şirketini satm almak için atağa kalkan şirket, görüşmelerde son aşamaya geldi. Yakın zamanda satış sözleşmesine imza atması beklenen tarafların Mayıs ayında satış işlemini duyuracağı öne sürülüyor.
• TRAKYA'DA GAZ ÇIKARIYOR: Zorlu Grubu, Amity Oil ve Zorlu Petrogas ile birlikte Trakya ve Marmara bölgelerinde önemli doğalgaz üretim faaliyetlerine devam ediyor.
9 kuyuda TPAO ile ortak olan şirket 4 ruhsat sahasında da tamamen kendi çahşmalarmı yürütüyor.
• PETROLDE BÜYÜMEYE KARARLI: Zorlu'ya talip olan Amerikan'ın en büyük petrol şirketlerinden Trantamasa MEHMET YIR sAtlantic'in sahibi, Amerikalı Malone Mitchell, PEMI şirketini satm alarak geçen yıl Türk enerji sektörüne girdi. Çalışmalarını daha önce SABAH'A değerlendiren Mitchell Türkiye'de petrol bulmaya kararlı olduğunu ifade etmişti.
TransAtlantic'e yakın kaynaklar Mitchell'in "Türkiye'de boşta petrol mühendisi bırakmayacağım" dediğini belirterek Türkiye'de daha agresif yatırımlar yapmak istediğini belirtiyor.
• 200 MİLYON DOLAR HARCADI: "Bugüne kadar Türkiye'de petrol aramacılığına 200 milyon dolar harcadım. Daha da yatırım yapmaya devam edeceğim. 3 yıllık
yatırım planım hazır. Petrolün varlığına inanmasam paramı harcar mıyım?" ifadelerini kullanan Malone Mitchell, Zorlu Enerji'nin petrol ve gaz şirketini bünyesine katarak kamu kurumu TPAO'nun ardından Türkiye'nin en büyük 2'nci arama üretim şirketi olacak.
• GÜNEYDOĞUDA PETROL BULDU TransAtlantic, geçen sene Güneydoğu Anadolu'da 27 noktada petrol arama lisansı almıştı. 30 yeni noktada daha arama yapmaya hazırlanan şirket çahşmalarmı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Trakya'da yürütüyor.
Türkiye'de 27 kuyudan günde 1600 varil petrol üreten şirket, 2010 yılında 30 yeni kuyu daha eklemeyi planlıyor.




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)