E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisZORLU’DA RÜÇHAN OYUNU---

ZORLU’DA RÜÇHAN OYUNU

ZORLU’DA RÜÇHAN OYUNU
25 Eylül 2009 - 00:01 borsagundem.com

Bedelli sermaye artırımı sürecinin başlamasıyla rüçhan işlemlerine açılan Zorlu Enerji’de bazı uyanıkların arbitraj yapmaya çalışması hisseleri aşağı çekiyor

Sermayesini yüzde 244 oranında bedelli artırarak 280 milyon liraya yükseltin Zorlu Enerji hisselerinde son günlerde oldukça sert hareketler yaşanıyor. Şirket SPK’nın talebi üzerine yaptığı açıklamada, “Özel bir durum yok” dedi. Borsagündem’e ulaşan söylentilere göre ise bazı uyanık oyuncular bölünme sonrası rüçhan piyasası ile normal hisseler arasında oluşan farkı fırsata çevirmek istiyormuş. Fiyat makası açılında bir taraftan alıp diğerinden satarak arbitraj yaban oyuncuların baskısıyla hissede sert geri çekilme yaşandığı öne sürülüyor. Son dönemde kulislerde isminden sıkça söz ettiren Zorlu Enerji’nin sektörde önemli yatırımlara imza attığı ve yeni projelerle birlikte Türkiye’nin en önemli enerji üreticisi haline geleceği söyleniyor. Zaten şirket yetkilileri de son günlerde yaptıkları açıklamalarla şirketin yakın zamanda Zorlu Grubu’nun amiral gemisi haline geleceğini belirtiyor. Sadece Türkiye’de değil Rusya’da da önemli yatırımlar yapan ve borçlarını azaltarak kara geçmeyi başaran şirketin yakında maden arama ruhsatı alacağı iddiaları da kulaktan kulağa fısıldanıyor. Çok sayıda doğalgaz ve petrol arama ruhsatı bulunan şirketin Manisa’da petrol ararken nikel madeni bulduğu ve ruhsat alıncaya kadar bu bilgiyi gizlediği öne sürülüyor. Nikel madenin de Avrupa’da ikinci büyük rezerve sahip olduğu dile getiriliyor. İşte bu iddialar ve arbitraj baskısı altında kalan hisse sert hareketlere sahne oluyor. Borsa çevrelerinde rüçhan işlemlerinin 2 Ekim’de kapanmasından sonra hisseni kendisine geleceği konuşuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)