E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisZORLU'DAN OYNAK HİSSE YORUMU---

ZORLU'DAN OYNAK HİSSE YORUMU

ZORLU'DAN OYNAK HİSSE YORUMU
25 Haziran 2009 - 07:15 borsagundem.com

Zorlu Enerji hisselerinde, bir süredir yaşanan sert fiyat hareketleri, Ahmet Zorlu’nun "Töhmet altındayım" açıklamasıyla yerini düşüşe bıraktı.

İlk seansı yüzde 4.21 düşüşle 4.55 liradan kapatan Zorlu Enerji hisseleri, gün sonunda 4.10 lira oldu. Böylece hisselerdeki düşüş oranı yüzde 13.68’i buldu. Zorlu Enerji, günün en çok değer kaybeden şirketi oldu. Yaptığı açıklamayla dikkat çeken Ahmet Zorlu ise bu durumu anlamakta güçlük çektiğini söylerken, "Töhmet altındayım" sözüne şöyle açıklık getirdi: "Ben oyuncu değilim, sanayiciyim. Yatırımı sanayiye yaparım, gayrimenkule yaparım." Borsada oynamadım Sermaye Piyayası Kurulu’nu da (SPK) benzer yönde bilgilendirdiklerini söyleyen Zorlu, "Onlar gibi biz de bir şey bilmiyoruz. Niye oynuyorlar, neye göre oynuyorlar bilemiyorum" diye konuştu. Borsada şahsi yatırımları bulunup bulunmadığına ilişkin sorumuza ise Zorlu, şu yanıtı verdi: "Ben oyuncu değilim, sanayiciyim. Ben yatırımlarımı sanayiye yaparım, gayrimenkule yaparım. Şirketimize ait hisselerin borsadaki alım satımı da zaten duyurulur, öyle yapılır. Ben hayatımda borsada oynamadım. Ben yoktan para kazanan biri değilim ki, spekülasyonla değil yaptığım yatırımlarla para kazanıyorum." Bu arada Zorlu Enerji, sermayesini yüzde 244.9 nakit karşılığında artırarak 281.6 milyon liraya yükseltirken, bazı iştiraklerinde grup içi hisse devirleri gerçekleştireceğine yönelik açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar da şirket hisselerindeki yükselişin nedeni olarak gösterilen "yabancı ortak geliyor" beklentisini, yeniden körükledi. Bu yöndeki söylentileri sorduğumuz Ahmet Zorlu ise, "Biz halka açık bir şirket olarak bu tür gelişmeleri açıklamak zorundayız" diye konuştu. HÜRRİYET

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)