E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZorunlu karşılıklar düşebilir---

Zorunlu karşılıklar düşebilir

Zorunlu karşılıklar düşebilir
03 Kasım 2014 - 07:41 borsagundem.com

PBOC'un döviz piyasasına müdahaleyi düşürmesi, PBOC’un bankaların zorunlu karşılıklarını iki yıldan bu yana ilk kez indireceği sinyalini gösterdi

Çin merkez bankasının (PBOC) para birimi piyasasına müdahaleyi düşürmesi, PBOC’un yuan arzını desteklemek için bankaların zorunlu karşılıklarını iki yıldan bu yana ilk kez indireceği spekülasyonunu alevlendirdi.

PBOC’un dolar satın alımlarının boyutunu küçültmesinin finans sisteminde yuan artışını sağlaması ile ülkenin döviz rezervi üçüncü çeyrekte 105.5 milyar dolar ile rekor seviyede gerileme göstererek 3.89 trilyon dolar oldu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin meydanına göre, büyük bankalar 30 Haziran 2015’e kadar rezervlerinin yüzde 19.5’i, 2015 sonunda yüzde 19’u ve şu an için yüzde 20 kadar teminat ayırmak zorunda kalacak.

Dünyanın en büyük döviz havuzu, yuanın 5 yıldan bu yana ilk yıllık kayba hazırlanması ve ekonomistlerin 24 yılın en düşük ekonomik genişlemesinin görüleceği tahmininde bulunmaları ile daralıyor. PBOC, bazı bankalar için zorunlu karşılık oranını önceden düşürdü ve borçlanma maliyetlerini indirmek için para piyasalarına likidite sağlıyor.

Hong Kong’daki Nomura Holdings Inc. Çin ekonomisti Changchun Hua, “Çok yüksek olan zorunlu karşılık oranı artık gerekli değil. Büyümenin zayıf olduğu ortamda piyasaya güçlü bir sinyal verebilmek için zorunlu karşılık oranının düşürülmesi uygun olur” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)