SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAYNI SEVİYEYE GELMEK İÇİN DÖRT YIL BEKLEDİ-
SORU : RTA hissesinde nasıl bir ışık görüyorsunuz? Yatırımcısına güven veriyor mu? Gönderen : Okan Akan26.09.2024, 02:03

RTA hissesinde nasıl bir ışık görüyorsunuz? Yatırımcısına güven veriyor mu?

RTA Laboratuvarları, Eylül 2019’da en düşük 50 kuruş seviyesinde bulunurken pandemi sürecinde ciddi bir çıkış gerçekleştirdi. Fiyatı, Ağustos 2020’de 27,80 TL’ye kadar çıktı. Söz konusu tarihte bir yılı dahi bulmayan zaman diliminde fiyatını yaklaşık 56 kat artırdı. Hissenin tekrar aynı seviyeyi test edebilmesi için dört yıl beklemesi gerekti. Uzunca bir zaman diliminin ardından geçtiğimiz ağustos ayında ise tekrar hareketlendi. Bunda Maymun Çiçeği Virüsünün etkisi olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Geçtiğimiz 4 Eylül günü 32,56 TL’ye kadar çıktıktan sonra gelen satışların ardından gerilerken şimdilerde 16,09 TL seviyesinde bulunuyor. Gerçekleşen son yükselişte olası bir yeni pandemi sürecinin fiyatlandığı anlaşılıyor. Kimi şirketlerin Maymun Çiçeği Virüsünün tanısına yönelik çalışmalarıyla ilgili açıklamaları gelirken RTA Laboratuvarları da benzer bir açıklamada bulundu. Şirket, 26 Ağustos günü virüs DNA'sının tespiti için kullanılan gerçek zamanlı bir tanı kitinin Sanayi Bakanlığının Ürün Takip Sistemi'ne kaydının yapıldığını belirtti. Söz konusu açıklama öncesinde başlayan yükseliş, sonrasında da devam etti. Öte yandan firma, Gebze'deki tesisinde modernizasyon yatırımı için teşvik belgesi aldı. Teşvik belgesi 3 Ocak 2026 tarihine kadar geçerli olurken toplam tutarının 20.398.328 TL olduğu belirtildi. Teşvikle birlikte yatırımının hızlanması mümkün olacak. Şirket yılın ilk yarısında gelirini %17 artırırken dönem sonunda kârını yüzde 67 düşürerek 355,79 milyon TL’ye geriletti. Kârlı yapısını büyütmeye devam etmesi önemli.

RTA LABORATUVARLARI RTALB

Alış0,00

Satış15,85

Gün İçi En Düşük15,30

Gün İçi En Yüksek16,31

PD/DD1,05

FK0,00

Fiyat15,85

Değişim0,32%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI