SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBİR YILDIR YATAY HAREKET EDİYOR-
SORU : Deniz GMYO’nun son günlerdeki hareketi hakkında değerlendirmenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Güray Çınar15.09.2024, 17:56

Deniz GMYO’nun son günlerdeki hareketi hakkında değerlendirmenizi öğrenebilir miyim?

Borsada değerlendirmede bulunurken kısa süreli fiyat hareketleri yanıltıcı olabilir. Uzun vadede düşen bir hisse kısa sürede yükseliş kaydedebilir. Öte yandan uzun vadede yükselen bir hissenin kısa vadede düşüş yaşaması da mümkündür. Bireysel yatırımcıların kısa süreli fiyat hareketlerinden ziyade uzun vadede fiyatın yönelimini takip etmesinde yarar var. Deniz GMYO, Eylül 2023’ten bu yana yatay bir seyir izliyor. Bu süre zarfında hissenin fiyatı, yukarıda 6 TL bölgesinde satışlarla karşılaşırken, aşağıda 4,50 TL bölgesinde alıcıları harekete geçirmekte. Arada fiyatlarda aşılma yaşansa da geçen sürede yatay seyirde bir değişim gözlenmedi. Hissenin yatayda hareket etmesi ise profesyonellerin al sat yapması için uygun bir zeminin oluşmasına olanak tanıdı. Profesyoneller yatay piyasalarda yukarıdan satıp aşağıdan alarak dar zaman aralıklarında kârlılıklarını artırma yoluna gidebilmekte. Hissenin fiyatını yukarı yönlü destekleyecek en önemli motivasyon ise gelir ve kâr büyümesidir. Şirketin son açıkladığı 2024 altı aylık mali tablolarında hem gelir hem de kârın gerilediği gözleniyor. Gelirdeki düşüş yüzde 41 olurken dönem sonu kârındaki azalma yüzde 81 ile 61 milyon TL’ye düştü. Büyümenin zayıf kalması, yatırımcı ilgisinin sınırlı kalmasına yol açıyor.

DENIZ GMYO DZGYO

Alış0,00

Satış6,80

Gün İçi En Düşük6,22

Gün İçi En Yüksek6,82

PD/DD0,85

FK0,00

Fiyat6,80

Değişim9,68%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI