SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜK ORTAK YÜZDE 2,98 PAYI SATTI-
SORU : Europower’ın ilk çeyrekte net dönem kârı iyi gelmesine rağmen hisse düşmeye devam ediyor. Düşüş devam eder mi? Gönderen : Hüseyin Yılmaz02.06.2024, 22:34

Europower’ın ilk çeyrekte net dönem kârı iyi gelmesine rağmen hisse düşmeye devam ediyor. Düşüş devam eder mi?

Enerji sektörü içinde yenilenebilir enerji hızlı büyüyen bir yapıya sahip. Alana yönelik üretim yapan firmalar da bu büyümeden istifade ediyor. Europower Enerji, elektrik malzemeleri üretiyor ve bunları girdiği ihaleler ya da projelere satarak gelirini büyütmeye çalışıyor. Şirket geçtiğimiz 2023 faaliyet döneminde iyi bir kâr artışı gerçekleştirdi. Bununla birlikte son açıkladığı 2024 ilk çeyrek dönem mali tablolarında kârda artış gözlenmedi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre net kâr büyümesi sadece yüzde 0,77 artış ile 69,48 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl halka açılan Europower Enerji, ilk beş ayda oldukça güçlü bir performans sergiledi. Hissenin fiyatı 20 Nisan 2023 günü tavandan 44,66 TL’den açılırken zirvesini test ettiği 25 Eylül 2023 günü en yüksek 258 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışların ardından sürekli geriledi. Şimdilerde de 119 TL seviyelerinde bulunuyor. Hisse, son sekiz ayda zirvesine göre önemi bir kayıp yaşasa da halka arz seviyesinin hâlâ çok üzerinde bir fiyattan işlem görüyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise büyük ortağı Girişim Elektrik’in yaklaşık %2,98’lik payı yurt dışındaki bir yatırımcıya satmasıyla ilgili. Satışta bir hissenin fiyatı 108.30 TL’den hesaplandı. Satış sonucu büyük ortağın payı yüzde 52,70 seviyesine geldi. Hisse başına belirlenen satış bedelinin, hissenin piyasa fiyatının altında olması yatırımcıların satış yönlü eğilime girmesine yol açabilecek bir durum. Bununla birlikte toplu satışlarda fiyatın piyasa fiyatının altında belirlenmesinin de anlaşılır bir yanı bulunduğunu göz ardı etmemeli.

EUROPOWER ENERJI EUPWR

Alış0,00

Satış91,15

Gün İçi En Düşük89,65

Gün İçi En Yüksek92,80

PD/DD3,39

FK22,77

Fiyat91,15

Değişim0,72%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI