SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDEĞİŞEN GİDERLER, KÂRI ETKİLİYOR-
SORU : Eczacıbaşı İlaç iyi bir hisse olduğu halde neredeyse bir yıl oldu aynı seviyelerde dönüp duruyor. Yatırımcısını çok bekletti. Daha ne kadar bekleyeceğiz? Gönderen : Dilşat Bayrak04.07.2024, 22:51

Eczacıbaşı İlaç iyi bir hisse olduğu halde neredeyse bir yıl oldu aynı seviyelerde dönüp duruyor. Yatırımcısını çok bekletti. Daha ne kadar bekleyeceğiz?

Borsada işlem gören hisseler uzun vadede yükselen yönleriyle öne çıksalar da kimi zaman bu çıkışların yerini yatay hareket ya da düşüşler alabilir. Bunun farklı gerekçeleri olsa da yatırımcıların bu noktada asıl takip etmesi gereken husus, düşüşün ya da yatay seyrin kalıcı olup olmadığıdır. Bunu belirleyense şirketin mali performansıdır. Eğer firma büyüyen bir gelir ve kârlılığa sahipse düşüşlerin geçici olma yönü öne çıkacaktır ve uzun vadede söz konusu düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilecektir. Diğer taraftan firmanın yaşadığı bir sorun var ve bu sorunu aşma noktasında zorlanıyorsa, dahası bundan kaynaklı olarak gelir ve kâr düşüşü uzun süreliyse bu taktirde hissedeki düşüşün de uzun vadeli bir durum alma ihtimali öne çıkacaktır. Eczacıbaşı İlaç, son dört yılda gelirlerini düzenli artırdı. Aynı şekilde kârda da büyüme gözleniyor. Bununla birlikte 2023 faaliyet döneminde yıl sonu kârının yüzde 8 gerilediği gözlendi. Son açıkladığı 2024 ilk çeyrek mali tablolarda ise azalan gelire rağmen dönem sonunda yükselen bir kârlılık söz konusu. Kârın artmasına imkan sağlayan ise maliyet ve giderler kaleminin kontrol altında tutulabilmesi. Oysaki geçtiğimiz yıl aynı iki kalem, firmanın artan gelirlerine rağmen kârının düşmesine yol açmıştı. Şirketin gelir ve kârı birlikte büyütememesi hisseye yönelik yatırımcının güçlü yönelim sergilememesine sebep olmakta. Bununla birlikte şirketin mali yapısını toparlama gücü, hisseye yönelik ilginin de canlanmasında belirleyici faktör olacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ECZACIBASI ILAC ECILC

Alış0,00

Satış48,78

Gün İçi En Düşük48,62

Gün İçi En Yüksek49,70

PD/DD0,82

FK9,61

Fiyat48,78

Değişim0,16%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI