SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDİĞER GELİRLERLE KÂRA DÖNDÜ-
SORU : Peker GMYO neden bu kadar düştü? Kısa vadede düşüşe devam eder mi veya yükselişe geçer mi? Gönderen : Sevgi Görgülü23.09.2024, 21:13

Peker GMYO neden bu kadar düştü? Kısa vadede düşüşe devam eder mi veya yükselişe geçer mi?

Kısa vadeli fiyat takibinde bulunmak bireysel yatırımcı açısından yıpratıcıdır. Günlük fiyat dalgalanmaları yatırımcılar için ciddi stres kaynağıdır. Bunun yanı sıra profesyoneller karşısında başarılı olma olasılığı da hayli zayıftır. Bu da zarar ihtimalini yükseltir. Neticede kısa süreli işlemler bireysel yatırımcı için kazanç olasılığından ziyade zarar ihtimalini öne çıkaran bir yatırım stratejisidir. Uzun vadede büyüyen firmaların takip edilmesi riski azaltmasına olanak vereceği gibi kazanç olasılığını da artıracaktır. Peker GMYO, Mart 2022- Şubat 2024 arası oldukça güçlü bir çıkış sergiledi. Hissenin fiyatı bu dönemde, gördüğü en düşük seviye olan 79 kuruştan 37,78 TL’ye kadar çıktı. Fiyat yaklaşık 2 yıllık sürede yaklaşık 48 kat arttı. Bu denli yüksek performansın ardından gelen satışlarla birlikte hisse aşağı gelirken son işlem günü olan 23 Eylül günü kapanışını 4,69 TL’den gerçekleştirdi. Şirket son açıkladığı 2024 altı aylık mali tablolarında gelirini ciddi oranda düşürürken diğer faaliyet geliri kaleminden elde ettiği 935 milyon TL tutarındaki tutarla dönem sonunda kâr açıkladı. Firma ilk çeyrekte ise zarar açıklamıştı. Peker GMYO’nun kârlı yapısını koruyabilmesi hisseye yönelik ilginin güçlenmesine olanak tanıyacağı gibi satış baskısının dengelenmesine de imkan verecektir.

PEKER GMYO PEKGY

Alış0,00

Satış4,69

Gün İçi En Düşük4,68

Gün İçi En Yüksek4,86

PD/DD1,03

FK1,94

Fiyat4,69

Değişim-2,90%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI