SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDİJİTALLEŞMEYLE BÜYÜMEK İSTİYOR-
SORU : Şok Market için iyi olacak diyorlar ama yerinde de kıpırdamıyor. Yorumunuz nedir? Gönderen : Muzaffer Erdem23.07.2024, 01:12

Şok Market için iyi olacak diyorlar ama yerinde de kıpırdamıyor. Yorumunuz nedir?

Şok Marketler, gıda perakendecilik sektöründe önemli firmalardan biri. Şirkete ait fiyat seyri takip edildiğinde Eylül 2023’ten bu yana zirvesinde yatay bir seyir izlediğini gözlemek mümkün. Şüphesiz bunda mali performansın etkisi bulunuyor. Şirket geçtiğimiz yıl artan gelirine rağmen yıl sonunda kârını düşürdü. Bu yılın ilk çeyreğinde de benzer bir görüntü söz konusu. 2024’ün ilk çeyreğinde ise gelirdeki yüzde 4 artışa rağmen kârındaki gerileme devam etti. Bunun da hissenin fiyatı üzerinde baskıya yol açarken çıkışı üzerinde fren etkisine yol açtığını söylemek yanlış olmayacaktır. Öte yandan şirketin faaliyetleriyle alakalı önemli gelişmeler söz konusu. Firma gelirlerini artırma amaçlı dijitalleşirken e-ticaret alanındaki pazarını genişletmek istiyor. Bu amaçla önemli adımlar attığı gözleniyor. Geçtiğimiz nisan ayında, "İstegelsin" markasıyla tanınan Future Teknoloji’nin %100 payını satın aldı. Firmayı bünyesine katmak amacıyla birleşme kararı aldı. Şirket bu şekilde hem online satış kanallını genişletmek hem de dijitalleşmeyle müşterisine daha güçlü şekilde ulaşabilmeyi hedefliyor. Bu şekilde hem gelirlerini hem de kârlılık yapısını daha da artırmayı hedefliyor. Şok Marketler’in girişiminde başarılı olması büyümesine katkı sunacağı gibi hisseye olan talebin de artması mümkün olacaktır.

SOK MARKETLER TICARET SOKM

Alış0,00

Satış53,45

Gün İçi En Düşük53,45

Gün İçi En Yüksek55,25

PD/DD1,28

FK7,81

Fiyat53,45

Değişim-2,46%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI