SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıESAS FAALİYETLERİNDEN GELİR SAĞLAMALI-
SORU : Milpa’nın kârlılığını nasıl görüyorsunuz? Hisse, uzun vadeli alınır mı? Gönderen : Utku Karadeniz23.07.2024, 19:41

Milpa’nın kârlılığını nasıl görüyorsunuz? Hisse, uzun vadeli alınır mı?

Borsada farklı yaklaşımlarla kazanç elde edilmesi mümkündür. Bununla birlikte bireysel yatırımcıların gereksiz risklerin altına girmemesi açısından büyüyen firmaları tercih etmelerinde yarar var. Büyüyen firmanın öncelikle gelir oluşturması ve bu gelirini de düzenli olarak büyütebilmesi gerekir. Aynı şekilde kârlılığını da büyütebilmesi aranması gereken kriterdir. Milpa ise faaliyet geliri olmayan bir şirket. Faaliyet geliri olmayan bir şirketin büyümesi de düşünülmemeli. Şirkete ait hisselerin fiyatı takip edildiğinde özellikle haziran ayından bu yana güçlü bir çıkış sergilediğini gözlemek mümkün. 74,30 TL seviyesinde bulunan fiyat, son işlem günündeki tavanın ardından 23 Temmuz 2024 günü kapanışını 138 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin bu denli yükselmesini gerektirecek bir açıklama ya da gelişme bulunmuyor. Firma da yaptığı açıklamada kamuya açıklanmamış özel bir durum olmadığı bilgisini paylaştı. Öte yandan şirket gerçekleştirdiği genel kurul toplantısında 250 Milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanını 4 Milyar TL 'ye çıkarılması yönünde karar aldı. Şirketin son açıkladığı 2024 üç aylık mali tablolarında ise gelir 7,5 milyon TL ile sembolik düzeyde kalırken kur farkı ve faiz gelirinin de içinde olduğu diğer faaliyet geliri kalemi 197,8 milyon TL oldu. Söz konusu gelirlere rağmen firma dönem sonunda 47,8 milyon TL zarar açıkladı. Şirketin esas faaliyetlerinden ötürü gelir elde edebilmesi önemli.

MIPAZ

Alış0,00

Satış129,10

Gün İçi En Düşük125,50

Gün İçi En Yüksek130,70

PD/DD13,91

FK0,00

Fiyat129,10

Değişim0,86%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI