SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFABRİKA ALANI ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLDU-
SORU : Kardemir D hissesini atağa geçirecek bir faaliyet görüyor musunuz? Örneğin sermaye veya üretimle ilgili gibi. Gönderen : Köksal Şener24.07.2024, 19:23

Kardemir D hissesini atağa geçirecek bir faaliyet görüyor musunuz? Örneğin sermaye veya üretimle ilgili gibi.

Kardemir, demir çelik sektörünün önemi ve güçlü firmalarından birisi. Şirket inşaat demiri, kangal, ray ve demiryolu tekeri gibi farklı ürünler üretiyor. Ürünleri inşaat, otomotiv, makina imalatı, demiryolu alt yapısında kullanılıyor. Bu itibarla farklı sektörlere yönelik ürün gamı ile farklı sektörlerdeki olası daralmalara karşı alternatif oluşturabilme gücüne sahip bulunuyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise kurulu olduğu 300,5 hektar alanın "Kardemir Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edilmesi oldu. Firmanın kurulu alanının endüstri bölgesi ilan edilmesi çeşitli vergi muafiyeti ve teşvikler, Ar-Ge merkezi gibi avantajlar sağlayacak. Bunun da gelir ve kârlılığına olumlu yönde yansıması olması beklenmeli. Yurt içi ağırlıklı çalışan Kardemir, geçtiğimiz yıl hasılatını düşürmesine rağmen dönem sonu net kârını yükselti. Şirket 2024’ün ilk çeyreğinde de benzer şekilde gelirindeki düşüşü sürdürdü. Satış gelirleri yüzde 24 azalırken dönem sonunda zarar yazdı. Şirketin zarar açıklamasında diğer faaliyet giderlerinin yüzde 191 artarak 2,1 milyar TL’ye çıkması etkili oldu. Şirketin kârlı bir yapıya kavuşabilmesi için diğer faaliyet giderleri kalemindeki tutarları kontrol altına alabilmesi gerekiyor. Hissenin fiyatı ise ocak ayında gördüğü en yüksek seviye olan 32,99 TL’nin ardından geriledi. Nisan ayından bu yana hisse tekrar yönünü yukarı çevirmiş görünüyor. Ocak ayındaki seviyesini 17 Temmuz günü 33,88 TL’yi test ederek aşmış oldu. Ancak gelen satışlarla birlikte tekrar geriledi. Hisse, 24 Temmuz 2024 tarihli son işlem gününde kapanışını 30,68 TL’den gerçekleştirirken bu seviyelerde tutunmaya çalışıyor. Özel endüstri bölgesi olma yönündeki kararın hisseyi uzun vadede desteklemesi beklenmeli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KARDEMIR (D) KRDMD

Alış0,00

Satış22,48

Gün İçi En Düşük22,62

Gün İçi En Yüksek23,12

PD/DD0,39

FK0,00

Fiyat22,48

Değişim-2,60%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI