SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATI DÖRT YIL ÖNCEKİ SEVİYESİNDE-
SORU : Loras Holding’in fiyatı çıkar gibi oluyor ama bir türlü devamı gelemiyor. Hisse hakkındaki değerlendirmeniz nedir? Gönderen : Barış Yağız09.10.2024, 02:37

Loras Holding’in fiyatı çıkar gibi oluyor ama bir türlü devamı gelemiyor. Hisse hakkındaki değerlendirmeniz nedir?

İttifak Holding geçtiğimiz yıl ünvanını değiştirerek Loras Holding olarak faaliyetlerine devam etme kararı aldı. Şirket, ünvan değişikliğiyle ilgili basına yaptığı açıklamada loras isminin Konya’da bulunan Loras Dağı’ndan geldiğini belirtti. Merkezi Konya’da bulunan şirketin ana ortaklarından Adnan Çolak yüzde 10,09 paya sahip bulunurken Noya Çelik yüzde 2,68 paya sahip. Diğer paylar ise yüzde 5’in altında paya sahip ortaklara ait. Loras Holding’in çatısı altında birçok firma bulunuyor. Şirket bu iştiraklerden elde ettiği kâr ile gelirini büyütmek istiyor. Son açıkladığı 2024 altı aylık mali tablolarında gelirini yüzde 16 düşürürken dönem sonunda 395,7 milyon TL kâr elde etti. Şirketin sermayesinin yüzde 84,17’si borsada işlem görüyor. Halka açık kısım içindeki paylar ise dağınık halde bulunuyor. Bununla birlikte en fazla pay yüzde 15,46 ile A1 Kapital’in saklamasında bulunuyor. Onu yüzde 10,29 ile İş Yatırım ve yüzde 9,92 ile yatırım fonları takip ediyor. Hissenin fiyatı 2020 yılından bu yana geniş bir bant içerisinde dalgalı bir seyir izliyor. Güçlü çıkış sergileme noktasında hayli zayıf kalan hisse, gerçekleştirdiği yukarı atakları bir süre sonra satışla karşılaşıyor. Son olarak geçtiğimiz mayıs ayında 4,57 TL’ye kadar çıkarken gelen satışlarla aşağıya döndü. Şimdilerde de 2,36 TL seviyesinde bulunuyor. Bu fiyat Ekim 2020’deki seviyeye denk geliyor. Bu itibarla yatırımcısına umut vermekten hayli uzakta. Mesafeli duruş fiyattaki çıkışı sınırlandırıyor.

LORAS HOLDING LRSHO

Alış0,00

Satış2,35

Gün İçi En Düşük2,34

Gün İçi En Yüksek2,41

PD/DD0,41

FK1,24

Fiyat2,35

Değişim-1,26%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI