SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATI DÜŞÜYOR YABANCILAR ALIYOR-
SORU : Mavi dokuz aylığını ne zaman açıklayacak? Gelirini nasıl nereden görebiliriz? Gönderen : Şükrü Varlı 23.09.2024, 13:14

Mavi dokuz aylığını ne zaman açıklayacak? Gelirini nasıl nereden görebiliriz?

Dokuz aylık mali tabloların yayınlanabilmesi için öncelikle eylül ayının tamamlanması gerekiyor. Borsada işlem gören firmaların niteliklerine göre mali tablolarını yayınlama tarihleri değişebiliyor. Borsa firmaların konsolide olmayan mali tablolarının en geç 30 Ekim tarihine kadar, konsolidelerin ise 11 Kasım’a kadar açıklaması gerekiyor. Bu arada bankalar için tarihlerin farklı olduğunu hatırlatmakta yarar var. Mavi Giyim, konsolideye tabi olması sebebiyle mali tablolarını 11 Kasım gününe kadar yayınlaması gerekiyor. Şirket altı aylık mali tablolarını 30 Eylül gününe kadar yayınlama hakkına sahipken 17 Eylül günü yayınladığı nazara alındığında dokuz aylık mali tablolarını da erkenden yayınlaması beklenebilir. Şirket son açıkladığı altı aylık mali tablolarına göre satışlarını yüzde 6 artırdı. Dönem sonu kârını yüzde 30 büyüterek 1,55 milyar TL’ye çıkardı. Son iki yılda oldukça güçlü bir gelir ve kârlılık elde etmeyi başaran firma, mevcut ivmeyi koruması halinde bu yıl sonunda da büyümesini devam ettirmesi beklenmeli. Hissenin fiyatı ise Şubat 2022- Temmuz 2024 arasında oldukça güçlü bir performans sergiledi. Bu süre içinde en düşük gördüğü fiyat olan 6,29 TL’den 137 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasında da gelen satışlarla birlikte geriledi. Şimdilerde de 91,70 TL seviyesinde işlem görüyor. Hissenin fiyatındaki düşüşe rağmen aracı kurumlar hedef fiyatlarını 138,50 TL ile 184 TL arasında açıklıyor. Hissenin zirvesini test ettiği 17 Temmuz 2024’ten bu yana özellikle emeklilik fonlarından satışlar gelirken geriden yatırım fonları ve İş Bankası’ndan gelen satışlar dikkat çekti. Aynı sürede Citibank ve Deutsche Bank ile İş Yatırım ise alıcı tarafta yer aldı. Halka açık kısım içinde yüzde 35,31 ile Citibank, en fazla saklamayı yapan kurum konumunda bulunuyor.

MAVI GIYIM MAVI

Alış0,00

Satış90,90

Gün İçi En Düşük90,75

Gün İçi En Yüksek91,80

PD/DD4,48

FK14,39

Fiyat90,90

Değişim-0,87%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI