SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATTAKİ ARTIŞ BEKLENTİNİN İŞARETİ-
SORU : Turcas Petrol son bilançoda karını düşürdü ama hisse çıkıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz? Gönderen : Bülent Mert26.05.2024, 17:04

Turcas Petrol son bilançoda karını düşürdü ama hisse çıkıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Finansal sonuçlar uzun vadede hissenin yönünü belirleyen ana etkendir. Ancak yansıması belli bir zaman alabilir. Farklı nedenlerden ötürü gecikmeli yansıma, finansal verilerin gücünü ortadan kaldırmaz. Bu nedenle hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken şirketin gelir ve kârlılığını yakından takip etmekte yarar var. Turcas Petrol geçen beş yıllık zaman diliminin ardından son iki yılda kârı yakalamasını bildi. Şirketin 2023 faaliyet döneminde bir önceki yıla göre düşürmüş olmasına rağmen kârlı yapısını korumasını önemsemek gerekiyor. Bu yapının korunabilmesi ileriye dönük beklentinin de güçlenmesine katkı sunacaktır. Şirketin kârlı yapısını sürdürebilmesi yatırımcının beklentisi olan nakit temettü ödeme kabiliyetini de güçlendirebilecektir. Son olarak 2017 yılında temettü ödemesinde bulunan şirket, SPK mevzuatına göre kârda olsa da vergi mevzuatına göre zararda. Bu nedenle bu yıl da kâr payı dağıtımında bulunmayacak. Bununla birlikte konuyla ilgili değerlendirmede bulunan şirketin CEO’su Batu Aksoy, önümüzdeki yıl temettü dağıtma noktasına geleceklerini ifade etti. Firma, son olarak Kasım 2017’de net 6 kuruş kâr payı ödemesi yapmıştı. Temettü ödemeye başladığında bu tutarın sembolik düzeyinin üzerine çıkması talebi güçlendirmede önemi bir faktör olacaktır. Hissenin fiyatı ise Mayıs 2019’da gördüğü en düşük seviye olan 1,21 TL’den bu yana yükseliyor. Arada düşüşlere maruz kalsa da şimdilerde 30,76 TL seviyesinde bulunuyor. Güçlü kârlı yapının olması hisseye yönelik ilgiyi canlı kılabilecektir.

TURCAS PETROL TRCAS

Alış0,00

Satış22,78

Gün İçi En Düşük22,74

Gün İçi En Yüksek23,42

PD/DD0,67

FK3,14

Fiyat22,78

Değişim-3,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI