SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFONLAR ALIYOR FİYAT YÜKSELİYOR-
SORU : TSKB’nin fiyatı gayet güçlü görünüyor. Sizin hisse hakkındaki düşüncenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Özgür Yaprak 25.06.2024, 20:07

TSKB’nin fiyatı gayet güçlü görünüyor. Sizin hisse hakkındaki düşüncenizi öğrenebilir miyim?

Bankacılık sektörü son yıllarda artan taleple birlikte yönünü yukarı çevirdi. Neticesinde de sektör hisselerinde oldukça güçlü performanslar gözlendi. Bankacılık Endeksi son bir yılda yüzde 197 oranında yükseliş kaydetti. Aynı süre içinde TSKB’nin artış oranı ise yüzde 177 oldu. Sektörün gerisinde kalmakla birlikte iyi bir performans sergilediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Daha geniş bir pencereden bakıldığında ise fiyatının Şubat 2022’de en düşük 1,27 TL seviyesinde bulunduğu görülüyor. Son kapanış fiyatı 12,24 olduğu nazara alındığında iki yılı geçkin sürede oldukça etkili bir çıkış sergilediği görülecektir. Son üç yılda hem gelir hem de kâr büyümesi sergileyen hisse, açıkladığı 2024 ilk çeyrek dönemde de büyümesini sürdürdü. Banka, yılın ilk üç ayında faiz gelirlerini yüzde 136 büyütürken dönem sonu net kârını da yüzde 39 artırarak 1,96 milyar TL’ye yükseltti. Yılın devamında da aynı ivmenin korunması halinde yıl sonunda da artan bir kârlılık söz konusu olabilecek. Bu da hisseye ilginin canlı kalması için uygun bir zeminin olmasını sağlayacak. Bankacılık sektörüne yönelik ilginin güçlenmesinde sektör hisselerinin uzun süre düşük seviyelerde kalmasının kuşkusuz etkisi olmakla birlikte yabancı yatırımcının piyasaya geleceği yönündeki beklenti göz ardı edilmemeli. Takas verileri takip edildiğinde ise son altı ayda özellikle de fonların alım yönlü işlemlerinin öne çıktığı görülüyor. Yıl başında yüzde 24,37 olan payları şimdilerde yüzde 31,07 seviyesinde bulunuyor. Yabancı saklaması yapan kurumlarda ise belirgin bir değişiklik gözlenmiyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

T.S.K.B. TSKB

Alış0,00

Satış11,81

Gün İçi En Düşük11,52

Gün İçi En Yüksek12,21

PD/DD1,25

FK4,00

Fiyat11,81

Değişim-1,83%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI