SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİR VE KÂRDA BÜYÜME DEVAM EDİYOR-
SORU : Yeo Teknoloji epeydir yatayda gidiyor. Bundan sonraki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Gönderen : Metin Tekinel27.05.2024, 22:00

Yeo Teknoloji epeydir yatayda gidiyor. Bundan sonraki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hisse senetlerin fiyatında konjonktüre bağlı değişimler gözlenmesi olağan bir durumdur. Öte yandan güçlü çıkışların ardından gelen yatay hareketler daha ziyade alıcıların zayıflaması ya da satıcıların daha aktif işlemlerde bulunmasıyla söz konusu olur. Bu dönemlerde elde ettiği kârı yeterli gören hissedarlar satarken, söz konusu seviyelerde alıcılar yeni maliyetler oluşturur. Satıcıların işlemleri karşılandığı ölçüde hisse yatay seyrini korur. Bu işlemlerin karşılanmadığı noktada da hissenin daha da aşağıya kayması gündeme gelecektir. Piyasada satıcının azaldığı durumlarda alıcılar daha fazla piyasaya girer ve bu durumda da hissede yeni bir yukarı atak gündeme gelir. Yeo Teknoloji, Eylül 2021’de borsaya açıldığında düzeltilmiş verilerle tavandan, 5,44 TL’den ilk işlemini gerçekleştirdi. Hisse bir ay boyunca ağırlıklı olarak tavandan işlemlerle yukarı yönelimini sürdürdü. Sonra uzunca bir süre yatayda hareket etti. Mia Teknoloji, geçen sürede yukarı atakların ardından bir süre yatay hareket ile fiyatı sindirdiği gözlendi. Son olarak Eylül 2023’te 286 TL’nin test edilmesi sonrası yataya dönen hisse, dalgalı seyri günümüze kadar sürdürdü. Son işlem gününde 195 TL’nin altına gerilerken önemli bir desteğin altına gerilemiş oldu. Teknik olarak desteğinin üzerine çıkamaması halinde satıcıların daha da güçlenmesi gündeme gelecektir. Şirketin ticari faaliyetlerindeki performansı sürdürmesi gelir ve kâr büyümesinin ileriye dönük devamında önemli bir işaret olarak değerlendirilmeli. Son açıkladığı 2023 yıl sonu mali tablolarında hasılatı yüzde 116 artarken yıl sonu kârı da yüzde 107 büyüyerek 424,8 milyon TL’ye ulaştı. Büyümenin devam ediyor olması şimdilerde satıcı ağırlıklı bir piyasada olsa da alıcıların motivasyonunu artıracak bir durum olduğu göz ardı edilmemeli.

YEO TEKNOLOJI ENERJI YEOTK

Alış0,00

Satış175,50

Gün İçi En Düşük175,10

Gün İçi En Yüksek179,30

PD/DD10,30

FK25,08

Fiyat175,50

Değişim-1,02%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI