SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİR VE KÂRDA İSTİKRARLI BÜYÜME YOK-
SORU : Nurol GMYO ne zamandan beridir aynı yerde sürünüyor. Şirkette herhangi bir durum mu var? Gönderen : Olcay Yılmaz23.07.2024, 01:26

Nurol GMYO ne zamandan beridir aynı yerde sürünüyor. Şirkette herhangi bir durum mu var?

Ekonomideki sıkılaştırma tedbirleri gayrimenkul sektöründe belirgin bir baskıya yol açtı. Konut satışları yılın ilk beş ayında azaldı. Kredili konut alımlarındaki düşüş ise daha belirgin şekilde kendisini hissettirdi. Bununla birlikte Nurol GMYO’nun yılın ilk yarısında satışlarını artırarak 405,8 milyon TL’ye çıkardığı görülüyor. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu tutar 36,3 milyon TL seviyesindeydi. Rakamlar kontrol edildiğinde satış gelirinde artış görünmekle birlikte bunun nedeninin geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde tutarın hayli düşük olmasının etkisi olması ile alakalı bulunuyor. Firma geçtiğimiz yılın tamamında ise sadece 135 milyon TL gelir elde edebilmişti. 2024’ün ilk çeyreğindeki net kârı ise 80,3 milyon TL olarak gerçekleşti. Nurol GMYO’nun son beş yıllık faaliyet performansına bakıldığında da gelirlerinde düzenli bir artış gözlemek zor. Şirketin 335,35 milyon TL sermayesi nazara alındığında geçen beş yılın üç yılında sermaye tutarını dahi geçemeyen bir satış geliri söz konusu. Bu itibarla ticari faaliyetlerinde daha güçlü bir performans sergileyebilmesi gerekiyor. Ancak firmanın bu noktada zorlandığı görülüyor. Mali performansındaki zayıf seyir ister istemez hissenin fiyatını olumsuz yönde etkiliyor. Hissenin fiyatı Eylül 2021’de en yüksek 18,30 TL’ye kadar çıkarken arada geçen zaman diliminde bir daha aynı seviyeye gelemedi. Şimdilerde de 9,61 TL seviyelerinde bulunuyor. İstikrarlı şekilde gelir ve kâr büyümesi sergileyen hisselerin takip edilmesi gereksiz riskleri üstlenmeye de mani olacaktır.

NUROL GMYO NUGYO

Alış0,00

Satış8,49

Gün İçi En Düşük8,42

Gün İçi En Yüksek8,70

PD/DD0,80

FK3,09

Fiyat8,49

Değişim0,35%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI