SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİR VE KÂRDA ZAYIFLAMA SÖZ KONUSU-
SORU : İzdemir Enerji’yi zirvesinde satmadığıma çok pişman oldum. Çevremdekiler daha da çıkacak diyorlardı. Neredeyse ilk seviyesine geldi. Ne yapmalıyım? Gönderen : Mehmet Ayyıldız 03.06.2024, 20:54

İzdemir Enerji’yi zirvesinde satmadığıma çok pişman oldum. Çevremdekiler daha da çıkacak diyorlardı. Neredeyse ilk seviyesine geldi. Ne yapmalıyım?

Halka yeni arz olan şirketlere yönelik yatırımcı ilgisi hayli fazla. Bunun neticesinde de borsaya gelen hisselerde ilk günlerde oldukça güçlü çıkışlar gözleniyor. Enerji şirketlerinde ise bu performans daha üst boyuttan yaşanmakta. Ancak bu çıkışları takip ederken ekonominin mantığını aşan noktalarda realiteye hızlı dönmeyi başarabilmek gerekiyor. Aksi taktirde ekran üzerinde elde edilen kazançların yine ekran üzerinde kaybolduğunu görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Söz konusu durum İzdemir Enerji için de geçerli. Geçtiğimiz yıl halka arz olan İzdemir Enerji, ilk üç haftada oldukça güçlü bir çıkış sergiledi. Hissenin ilk işlem fiyatı tavandan 20,90 TL’den açılırken Eylül 2023’te 78,95 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise günümüze kadar satıcılı bir piyasaya gözlendi. Hisse, son işlem günü olan 3 Haziran 2024 günü kapanışını 23,72 TL’den gerçekleştirdi. Şirketin yatırımcısıyla paylaştığı son dört yıla ait mali tabloları incelendiğinde ilk iki yılda zarar söz konusuyken 2022 faaliyet döneminde oldukça güçlü bir kârlılık öne çıktı. Son açıkladığı 2023 faaliyet dönemindeyse yıl sonu kârını yüzde 71 gerileterek 1,09 milyar TL’ye düşürdü. Kârın düşmesinde hasılattaki yüzde 40,2 oranındaki gerileme etkili oldu. Gelir ve kârdaki zayıf seyir ister istemez hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyor.

IZDEMIR ENERJI IZENR

Alış0,00

Satış20,46

Gün İçi En Düşük20,40

Gün İçi En Yüksek20,96

PD/DD1,03

FK0,00

Fiyat20,46

Değişim-2,01%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI