SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİRİ ARTTI KÂRI DÜŞTÜ-
SORU : Kuyas dip yaptı. Kısa ve uzun vadede akıbeti ne olur sizce? Öneriniz nedir? Gönderen : Mehmet Ekinci09.07.2024, 20:15

Kuyas dip yaptı. Kısa ve uzun vadede akıbeti ne olur sizce? Öneriniz nedir?

Borsada işlem yaparken stratejinin net olması kafa karışıklığının da önüne geçer. Stratejinin olmaması ya da değişken ihtimallere karşı günü birlik değişen kararların verilmesi, fırsatların kaçırılmasına ve günlük küçük kazançlarla yetinilmesine sebep olabilir. Bir diğer olasılık da zarardır. Şüphesiz kısa vadeli beklentilerle de borsada işlem yapılabilir. Neticede bunun bir yaklaşım tarzı olduğunu kabul etmek gerekir. Ancak kısa vadeli stratejinin uzun vadeli beklentileri göz ardı ettiğini kabul etmek gerekir. Aynı şekilde uzun vadeli hedefler de kısa vadeli dalgalanmaları göz ardı eder. Sonuç olarak kararsız davranış yerine kısa ya da uzun vadeli stratejiden birinin tercih edilmesi hedefe ulaşmada netleşme açısından önemli olacaktır. Uzun vadeli yaklaşım tarzında, büyüyen firmaların takip edilmesi kazanç olasılığını güçlendirecektir. Kuyaş Yatırım, son üç yılda gelirlerini artırırken açıkladığı 2024 üç aylık mali tablolarında gelir artışı %389 seviyesinde gerçekleşti. Ancak dönem sonunda kârı geriledi. Kârın gerilemesinde Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımlar kalemindeki 54,9 milyon TL zarar payı bunda etkili oldu. Hissenin 2022’nin son çeyreğinde başlayan çıkışı, 2023’ün sonuna kadar devam etti. Sonrasında da satış baskısı etkili oldu. Şimdilerde ise 42,82 TL seviyesinde bulunuyor. Yılbaşından bu yana değer kaybı ise yüzde 20 civarında. Piyasa halihazırda satıcılı ağırlığını koruyor. Bu da fiyat üzerinde baskıya yol açıyor.

KUYAS YATIRIM KUYAS

Alış0,00

Satış62,50

Gün İçi En Düşük62,00

Gün İçi En Yüksek63,45

PD/DD4,45

FK126,49

Fiyat62,50

Değişim-0,16%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI