SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİRİNİ YURT İÇİ SATIŞLAR TOPARLADI -
SORU : Arçelik son zamanlarda sürekli düşüyor. Düşüş daha ne kadar devam eder? Bilgi için şimdiden teşekkürler. Gönderen : Barış Çetin 19.06.2024, 21:27

Arçelik son zamanlarda sürekli düşüyor. Düşüş daha ne kadar devam eder? Bilgi için şimdiden teşekkürler.

Arçelik dört yılı geçkin süredir yükselen fiyat hareketi ile öne çıkıyor. Hisse, bu süreçte arada düzeltmelerde bulunsa da çıkış ivmesini korudu. Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 10,86 TL’ye kadar gerilerken şimdilerde 175,10 TL’den işlem görüyor. Fiyatı geçtiğimiz mayıs ayında en yüksek 196,10 TL’ye kadar artmıştı. Son bir ayda gözlenen satışlar ise uzun vadede yükselen çıkış trendi içinde kısa süreli dalgalanma hareketleri olarak değerlendirilmeli. Son bir haftada gelen alımlar da bunu teyit eder nitelikte. Sonuçta hissenin uzun vadeli çıkışı sırasında zaman zaman gözlenebilecek kâr satışlarını olağan değerlendirmeli. Arçelik, geçtiğimiz 2023 faaliyet döneminde bir önceki yıla benzer gelir sağlarken yıl sonu kârını büyütmeyi başardı. Bu yılın ilk çeyreğinde ise gelirlerini yüzde 5 artırdı. Gelirlerdeki artışın yanı sıra maliyet ve giderlerin daha kontrollü büyümesi şirketin esas faaliyet kârının yüzde 68’e kadar çıkmasına olanak tanıdı. Bununla birlikte dönem sonu net kârı ciddi oranda geriledi. Bunda finansman giderlerin etkisi bulunuyor. Şirketin borçluluk yapısından kaynaklı kur farkı giderleri ile faiz giderlerindeki artış, dönem sonu net kârını aşağıya çekti. Şirketin yılın ilk çeyrek döneminde satışlarındaki yurt dışının payında azalma yaşandı. Yurt içindeki artış ise toplamda gelirlerini büyüttü. Beklenti bu yıl AB bölgesindeki pazarın güçlenebilmesi. Böylesi bir durumda şirketin gelirlerine yurt dışının katkısı da artabilecek. Söz konusu gelişmenin söz konusu olması halinde şirketin gelirleri kadar kârlılık yapısı da artabilecek. Bunun hissenin fiyatına da olumlu yönde katkısı olacaktır.

ARCELIK ARCLK

Alış0,00

Satış144,10

Gün İçi En Düşük142,10

Gün İçi En Yüksek145,20

PD/DD1,26

FK0,00

Fiyat144,10

Değişim2,05%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI