SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGIDA SEKTÖRÜNDEN ÇIKIYOR-
SORU : Koç Holding sermaye olarak güçlü bir şirket olarak görünüyor. Sizce alım yapılır mı? Gönderen : Abdullah Deveci21.01.2024, 14:13

Koç Holding sermaye olarak güçlü bir şirket olarak görünüyor. Sizce alım yapılır mı?

Bir firmanın bildiği alanlarda yatırım yapması ve bu alanda uzmanlığını geliştirmesi ileriye dönük büyüme olasılığını da güçlendiren bir unsurdur. Koç Holding bu bakış açısına uygun hareket eden firmalardan. Türkiye'nin en büyük grubu olan Koç Holding farklı sektörlerde yer almakla birlikte özellikle otomotiv, enerji ve beyaz eşya alanında yoğunlaşmış durumda. Grubun amiral şirketleri de bu sektörlerden. Gıda sektöründe önemi bir iştiraki olan Tat Gıda’daki yüzde 43,65 payını ise yılın ilk haftası sattığını duyurdu. Grup olarak satılan pay oranı ise yüzde 49,04 olurken toplam devir bedeli 80,92 milyon dolar oldu. Söz konusu satış Koç Holding’in gıda sektöründen çekildiği şeklindeki yorumları destekliyor. Diğer taraftan firma farklı alanlarda rekabet avantajı elde edebilmek için yurt dışı açılımlarını da gerek gördüğünde gerçekleştirmekte. Bu itibarla Koç Holding uzun vadede takip edilecek şirketler arsındaki yerini koruyor. Kuşkusuz uzun vadeli yatırımlarda piyasanın düştüğü dönemlerde gerçekleştirilecek alımlar yatırımcısı için daha düşük seviyeden maliyet oluşturmasını sağlayacaktır. Bu nedenle fiyat takibi önemli avantajlar sağlayabilmekte. Hissenin fiyatı Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 11,28 TL seviyesinde bulunurken şimdilerde 153,80 TL’den işlem görüyor. Geçtiğimiz eylül ayından bu yana da zirvesinde yatayda dalgalı bir seyir izliyor. Hisse mevcut seviyelerden yeni maliyetler oluştururken uzun vadeli çıkış trendini koruyor.

KOC HOLDING KCHOL

Alış0,00

Satış184,80

Gün İçi En Düşük184,70

Gün İçi En Yüksek189,10

PD/DD0,99

FK8,43

Fiyat184,80

Değişim-1,81%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI