SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHER YIL DÜZENLİ TEMETTÜ VERİYOR-
SORU : ISMEN hissesinde temettü tarihinden önce ortalama maliyetim 21.94 liraydı. Temettü tarihi geçtikten sonra maliyetin düşmesi gerekiyor mu? Gönderen : İlhan Demir08.06.2022, 18:19

ISMEN hissesinde temettü tarihinden önce ortalama maliyetim 21.94 liraydı. Temettü tarihi geçtikten sonra maliyetin düşmesi gerekiyor mu?

Bir şirket nakit temettü ya da bedelsiz hisse verdiğinde buna bağlı olarak hissenin fiyatında da düzeltmeye gidilir. Bunun sebebi nakit temettü ödendiğinde bu tutarın hissenin fiyatından çıkmış olmasıdır. Aynı şekilde bedelsiz verdiğinde de hissedeki bedelsiz hakkının ayrılmış olması ile alakalıdır. Fiyat aşağı doğru düzeltilirken doğru bir maliyet hesaplaması ya da fiyat takibi yapabilmek açısından alım bedelinin de aynı şekilde aşağıya çekilmesi gerekir. Aksi taktirde hissenin fiyatı aşağı düzeltildiği halde maliyet aynı seviyede kalır ki bu taktirde doğru bir hesaplama olmayacaktır. İş Yatırım Menkul Değerler, 2008 yılından bu yana her yıl borsada düzenli temettü ödeyen firmalar arasında yer alıyor. Şirket, son üç yılda verdiği temettü miktarını artırdı. Son olarak geçtiğimiz mayıs ayında hisse başına brüt 1,13 TL nakit temettü ödemesinde bulundu. Son açıkladığı 2022 üç aylık mali tablosunda yüzde 51,83 oranında artış kaydederken kârı 581,2 milyon TL oldu. Veriler bu yıl sonunda da kârının artacağını gösteriyor. Kârdaki artış temettü verme imkanın da yükselmesine olanak veriyor.

IS Y. MEN. DEG. ISMEN

Alış0,00

Satış35,68

Gün İçi En Düşük35,68

Gün İçi En Yüksek36,88

PD/DD2,87

FK9,46

Fiyat35,68

Değişim-3,20%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI