SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİŞTİRAKİ ÜZERİNDEN İHRACATINI BÜYÜTECEK-
SORU : Kiler Holding için nasıl bir beklentiniz var? Zirvesinden geri döndü? Buradan alım yapılır mı? Gönderen : Engin Arı18.09.2024, 02:42

Kiler Holding için nasıl bir beklentiniz var? Zirvesinden geri döndü? Buradan alım yapılır mı?

Bir şirkete yatırım, eğer firma büyüyecekse anlamlıdır. Öte yandan şirketin büyüyeceğine dair işaretler gözlenmiyorsa bu durumda riskin artmasına sebep olacaktır. Güçlü olmasına rağmen kimi zaman hisselerde gözlenen abartılı çıkışlar olur ki böylesi durumlarda kâr satışları yoğun şekilde öne çıkabilir. Bu süreç teknik olarak düzeltme olarak ifade edilirken uzun vadeli yatırımcısı için alım fırsatı olarak değerlendirilir. Kiler Holding, borsaya yaklaşık iki yıl önce açıldı. Firma, Temmuz 2022’de ilk açılışını 2,85 TL’den gerçekleştirirken sonraki zaman diliminde arada düşüler yaşamakla birlikte çıkışını korudu. Şubat 2024’te en yüksek 64 TL’ye kadar çıktı. Ardından yeniden satıcıların harekete geçmesiyle birlikte yönünü aşağıya çevirdi. Hisse önemli destek bölgesi olan 28 TL’nin üzerinde kalmayı başarırken son işlem günü olan 17 Eylül 2024 günü gerçekleşen yüzde 6,6’lık artış ile 30,70 TL’den kapanışını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl gelirini düşürmesine rağmen yıl sonu kârını artırmayı başaran Kiler Holding, son paylaştığı 2024 üç aylık mali tablolarında ise hem gelirini artırdı hem de yıl sonunda 374 milyon TL kâr elde etti. Şirketin kaynaklarının yüzde 75’inin özkaynaklara dayalı olması ve kısa vadeli yükümlülüklerinin yüzde 24 ile sınırlı olması güçlü bir mali yapıya işaret ediyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise bağlı ortaklığı Kiler Tekstil ile alakalı. Geçtiğimiz ağustos ayında iştiraki tarafından Bitlis'te inşa edilen iplik fabrikasının açılışı gerçekleştirildi. Fabrika, 200.000 metrekarelik bir arazi üzerine kurulu. Tesiste günlük 65,4 ton pamuk işlenerek 37,3 ton Ring iplik ve 13 ton Open-End iplik üretilmesi hedefleniyor. Söz konusu kapasiteyle yıllık ortalama 75 milyon dolar ciro ve 45-50 milyon dolar ihracat geliri elde edilmesi hedefleniyor.

KILER HOLDING KLRHO

Alış0,00

Satış30,76

Gün İçi En Düşük29,80

Gün İçi En Yüksek31,42

PD/DD2,86

FK9,50

Fiyat30,76

Değişim-0,39%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI