SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR ARTIŞI TAŞINMAZLARIN DEĞER ARTIŞINDAN GELİYOR -
SORU : Avrasya GMYO’nun bilançosunu değerlendirebilir misiniz? Geçen seneye oranla nasıl buluyorsunuz? Gönderen : Sinem Özçelik17.10.2023, 07:32

Avrasya GMYO’nun bilançosunu değerlendirebilir misiniz? Geçen seneye oranla nasıl buluyorsunuz?

Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının temelde iki gelir kaynağı bulunabilmekte. Bunlardan ilki satış geliri diğeri de kira geliri. Kimi firmalar her iki gelire birden sahipken kimisi de sadece biriyle yetinmekte. Kira gelirleri sabit ve düzenli bir getiri sağlama imkanı tanırken şirketin bu gelir ile hızlı büyüme şansı bulunmuyor. Öte yandan sahip olunan projelerden satışlarla gelirlerin hızlı artma ihtimali gündeme gelebilmekte. Bir diğer husus ise sahip olunan taşınmazların değerlenmesi ki bu değerin bilançolara yansıtılması halinde de şirketin kârlılık yapısı yükselme imkanı bulmakta. Tüm bunlardan ayrı olarak Avrasya GMYO’nun mali yapısı incelendiğinde düzenli bir hasılata sahip olduğunu görmekteyiz. Düzenli ve belli bir ivmeyle artsa da bu gelirin yatırımcısını memnun etme imkanı bulunmuyor. Geçmiş yıllarda şirketin kârlılığını artıran asıl unsur diğer gelirler. Bu kalem daha yakından incelendiğindeyse yatırım amaçlı alınan gayrimenkullerin değerleme artışından kaynaklandığı görülüyor. Şirket geçtiğimiz yılın ilk yarısında zarar ederken 2023’ün ilk yarısında kâr açıkladı. Hasılattaki artış rutin bir oranda kalırken yıl sonunda gayrimenkullerin değerlemesine gidilmesi halinde dönem sonu kârının tekrar yükselmesi gündeme gelebilecektir.

AVRASYA GMYO AVGYO

Alış0,00

Satış8,54

Gün İçi En Düşük7,94

Gün İçi En Yüksek8,70

PD/DD0,75

FK23,76

Fiyat8,54

Değişim7,42%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI