SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRLI YAPI KORUNUYOR-
SORU : Uzun süredir Turkcell hissesini tutuyorum. Daha çıkar diye satmıyorum. Tutmaya devam edeyim mi? Gönderen : Hüseyin Alkan18.09.2024, 18:43

Uzun süredir Turkcell hissesini tutuyorum. Daha çıkar diye satmıyorum. Tutmaya devam edeyim mi?

Borsa uzun vadeli yatırım alanıdır. Bir firma büyüyorsa hissesini almakta bir sorun olmayacaktır. Büyümesini sürdürdüğü sürece de hisseyi elde tutmanın dayanağı olacaktır. Satış durumu ise yatırımcının belirlediği hedefe ulaşması ile olabileceği gibi şirketin büyümesini durdurması ya da zarara dönmesi ile gündeme gelecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak kimi zaman ekonomideki dalgalanmalara bağlı olarak şirketin gelir ve kârlılığında geçici düşüşler yaşanabilir. Böylesi durumlarda özellikle kısa süreli işlemlerde bulunanların satışa geçmesi hissenin fiyatı üzerinde baskıya yol açabilir. Uzun vadeli yatırımcı ise bu dalgalanmaların geçici olduğunu gözlemlediği sürece pozisyonunu bozmak için bir neden görmez. Turkcell, geçtiğimiz yıl kârını hafif düşürmüş olsa da son iki yılda önceki yıllara nazaran hayli güçlü bir kâr artışı gerçekleştirmişti. Son açıkladığı 2024 altı aylık mali tablolarında ise gelirdeki yüzde 4’lük bir artış kaydetti. Dönem sonu kârı ise 5,8 milyar TL’yi buldu. Yılın ikinci çeyreğinde kârındaki büyümenin daha fazla olması kârlı yapının yıl sonunda da artarak devam etme olanağını büyütmekte. Şirketle ilgili yakın tarihli açıklama ise iştirakiyle ilgili bulunuyor. Şirketin Yönetim Kurulu, son dönemde içinde bulunduğu sektörün büyüme potansiyelinin sınırlı kalması sebebiyle Ultia Teknoloji Yazılım’ın tasfiyesine karar verdi. İştirake ait fikri mülkiyet hakları dahil her türlü malvarlığı, bir değerleme şirketine yaptırılacak değerleme üzerinden yine %100 iştiraki olan Turkcell Teknoloji Araştırma firmasına devredilecek.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

TURKCELL TCELL

Alış0,00

Satış93,80

Gün İçi En Düşük92,05

Gün İçi En Yüksek93,85

PD/DD1,35

FK9,16

Fiyat93,80

Değişim2,35%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI