SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKISA VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ DENGELEMELİ-
SORU : Arzum hissesini borsaya geldikten sonra aldım. Kaç yıldır bekliyorum. Bütün kağıtlar güçlü çıktığı halde bu hisse neden zayıf kaldı? Gönderen : Özgür Yurdakul19.09.2024, 08:36

Arzum hissesini borsaya geldikten sonra aldım. Kaç yıldır bekliyorum. Bütün kağıtlar güçlü çıktığı halde bu hisse neden zayıf kaldı?

Arzum hissesini borsaya geldikten sonra aldım. Kaç yıldır bekliyorum. Bütün kağıtlar güçlü çıktığı halde bu hisse neden zayıf kaldı? Özgür Yurdakul CEVAP-Bir hisseye talep varsa hissenin fiyatı yukarı yönlü hareketlenir. Talep sınırlı ya da zayıf kalmış ise bu taktirde yatay bir seyir ya da düşen bir eğimden bahsedilecektir. Talebi artıran ise şirketin performansıdır. Güçlü gelir ve kâr artışı yatırımcı ilgisini artırır. Kimi zaman gelir ve kârdaki artış ile fiyatla olan makas aralığı açılsa da bir süre sonra fiyat ile şirketin performansı arasında bu makas aralığı kapanır ve daha dengeli bir durum gözlenir. Arzum Ev Aletleri’nin geçmiş mali performansı takip edildiğinde gelirini artırma noktasında bir sorun yaşamamakla birlikte kârını büyütme noktasında zorlandığı gözleniyor. Bu da hisseye yönelik ilginin sınırlı kalmasında belirleyici faktör olarak öne çıktı. Şirketin son açıkladığı 2024 üç aylık mali tablolarında da benzer bir durum söz konusu. Gelirlerinde yüzde 10’luk artışa karşın dönem sonunda 54,3 milyon TL zarar açıkladı. Öte yandan şirketin kaynak dağılımı incelendiğinde özkaynak oranı yüzde 17 seviyesinde bulunurken kısa vadeli yükümlülüklerinin yüzde 81 seviyesinde olduğu görülüyor. Bu da şirketin riskli yapısını artıran bir durum. Kârını büyütmede zorlanan şirketin kaynakları içinde kısa vadeli yükümlülüklerinin ağırlığı dikkat çekiyor. Bu da yatırımcının mesafeli kalmasının anlaşılır bir yanı olduğu anlamına geliyor. Şirketin kısa vadeli yükümlülüklerini öncelikle dengeleyecek alternatif yolları geliştirebilmesi önemli. Borsada tercihte bulunurken mali yapısı güçlü ve kârını büyüten şirketlerin takip edilmesinde yarar var.

ARZUM EV ALETLERI ARZUM

Alış0,00

Satış52,00

Gün İçi En Düşük48,52

Gün İçi En Yüksek53,15

PD/DD3,45

FK0,00

Fiyat52,00

Değişim7,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI