SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSATIŞLARDAKİ DÜŞÜŞ İVMESİ YAVAŞLADI-
SORU : Enerjisa’dan alıp yıl sonuna kadar yatırım yapmak istiyorum. Sizce doğru bir karar mı yoksa hatamı yapıyorum veya ne yapmam gerekiyor? Gönderen : Fehmi Demircan01.10.2024, 21:53

Enerjisa’dan alıp yıl sonuna kadar yatırım yapmak istiyorum. Sizce doğru bir karar mı yoksa hatamı yapıyorum veya ne yapmam gerekiyor?

Borsada profesyoneller kısa süreli işlemlerle kazançlarını yükseltmenin yollarına bakar. Dalgalardan, fiyat iniş çıkışlarından istifade ederek gelirlerini büyütürler. Bireysel yatırımcıların kısa süreli beklentilerle hareket etmesi ise kârdan ziyade zarar olasılığını öne çıkarır. Bu yaklaşım tarzı ile bireysellerin istikrarlı bir getiri elde etme şansları düşüktür. Nedeni de profesyoneller gibi piyasayı sürekli takip etme imkanlarının olmamasıdır. Ayrıca profesyonellerle rekabet edecek donanım ve teknolojilerinin kısıtlı olması da bir diğer sorun olarak öne çıkar. Bu nedenledir ki uzun vadeli beklentilerle hareket edilmesi doğru yaklaşım tarzı olacaktır. Uzun vadeli yaklaşım tarzında şirketin gelir ve kâr büyümesini istikrarlı şekilde büyüttüğünü gözlemleyebilmek önemlidir. Enerjisa Enerji, geçtiğimiz yıl gelirini artırmış olsa da yıl sonu kârında ciddi bir düşüş yaşadı. Bu yılın ilk yarısında ise daralma devam etti. Satışları yüzde 30 azaldı. Dönem sonunda ise 2,98 milyar TL zarar açıkladı. Şirket, yılın ikinci çeyreğinde satışlarındaki düşüş ivmesini yavaşlatmış olsa da çeyreklikte net zararı artırdı. Yılın kalanında satışlarını artırabildiğini ve kâra dönüş yaptığını gözlemek hisseye olan ilginin de güçlenmesinde etkili olacaktır.

ENERJISA ENERJI ENJSA

Alış0,00

Satış58,25

Gün İçi En Düşük56,90

Gün İçi En Yüksek59,70

PD/DD1,05

FK0,00

Fiyat58,25

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI