SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSATIŞLARDAKİ DÜŞÜŞ SÜRÜYOR-
SORU : Girişim Elektrik’in yükselememesinin sebebi hakkında değerlendirmenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Yaşar Deniz30.09.2024, 16:02

Girişim Elektrik’in yükselememesinin sebebi hakkında değerlendirmenizi öğrenebilir miyim?

Bir hissede satıcılar alıcılardan daha aktif işlemlerde bulunuyorsa hissenin fiyatında yükseliş beklenmemeli. Böylesi bir durumda fiyat en iyi ihtimalle yatay bir seyir izleyecektir. Düşmesi ise beklenen sonuçtur. Satıcıların piyasada daha aktif olması ise farklı nedenlere dayalı olabilir. Firmanın ileriye dönük beklenti sunamaması, öncesinde hızlı yükseliş kaydetmiş olması ya da kârını düşüreceği gibi sebepler satıcıları harekete geçirebilecek faktörler arsında yer alabilir. Girişim Elektrik, 2021 yılında borsaya geldiğinde ilk aylarda dalgalı bir seyir izlese de, Aralık 2021’de gördüğü en düşük fiyat olan 4 TL’nin ardından sonrasında sürekli yükseldi. Ekim 2023’te en yüksek 112,50 TL’ye kadar çıktı. Ardından da satışlar daha belirgin şekilde kendisini gösterdi. Hisse, Ekim 2023’ten bu yana da sürekli olarak geriliyor. Son işlem günü olan 30 Eylül 2024 günü kapanışını 41,30 TL’den gerçekleştirdi. Veriler, geçen yaklaşık iki yılda hayli güçlü bir çıkış sergilediği yönünde. Test ettiği tepe noktasından sonra kâr satışlarının etkili şekilde yaşandığını gösteriyor. Gelinen aşamada, zirvesine göre ciddi bir düşüş yaşarken çıkış noktasına göre hâlâ primli duruyor. Girişim Elektrik, geçen iki yılda gelir ve kâr büyümesini korudu. Bununla birlikte son açıkladığı 2024 altı aylık mali tablolarında gelirdeki artışa rağmen kârda düşüş yaşadı. İkinci çeyrek verileri, satış ve FAVÖK’te zayıflamanın devam ettiğini işaret ediyor. Bu da yatırımcısının ileriye dönük beklentisini ötelemesine yol açıyor. Sonucunda da satış baskısı daha ağır basarken fiyat da buna bağlı olarak düşüşten kurtulabilmiş değil.

GIRISIM ELEKTRIK SANAYI GESAN

Alış0,00

Satış39,50

Gün İçi En Düşük39,42

Gün İçi En Yüksek41,96

PD/DD2,23

FK22,27

Fiyat39,50

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI