SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıŞEKER PANCARI ÜRETİMİ, TEMETTÜ ÖDEMEME NEDENİ-
SORU : Kütahya Şeker neredeyse bir yıldır hep aynı seviyelerde gidip geliyor? Daha ne kadar böyle devam edecek? Gönderen : Yetkin Keleş 20.06.2024, 00:34

Kütahya Şeker neredeyse bir yıldır hep aynı seviyelerde gidip geliyor? Daha ne kadar böyle devam edecek?

Kütahya Şeker’in son bir yılda yatayda dalgalı bir seyir izlediği gözlense de daha geniş bir pencereden bakmakta fayda var. Bu şekilde hissenin geldiği seviye daha net gözlemlenebilecektir. Hisselere geniş zaman dilimlerinden bakılması hisseye yönelik değerlendirmelerin de farklılaşmasına yol açabilmektedir. Söz konusu durum Kütahya Şeker için de geçerlidir. Hisse, 2021 yılında borsaya geldiğinde ilk açılışını Temmuz 2021’de düzeltilmiş verilerle 18,63 TL’den gerçekleştirdi. Eylül 2021’e gelindiğindeyse fiyatı 101,26 TL’yi gördü. İki ay gibi kısa bir sürede oldukça güçlü çıkış sergilese de sonrasında aynı hızla geri geldi. İlk büyük çıkışından sonra satışlarla birlikte Şubat 2022’de 23,53 TL’ye kadar indi. İlk işlem fiyatına çok yaklaşan hisse, sonrasında piyasaya gelen alıcıların etkisiyle tekrar yönünü yukarı çevirdi. Hisse, halka arzdan bu yana üç büyük çıkış gerçekleştirirken sonrasında da aynı şekilde üç büyük düşüşle karşılaştı. Şimdilerde de yatayda dalgalı bir seyir izliyor. Son kapanış fiyatı olan 70,50 TL ise ilk ulaştığı zirvenin gerisinde duruyor. Hisseye yönelik alıcı ilgisinin artması için gelir ve kârda büyüme gözlenmesi önemli. Şirket ise geçtiğimiz yıl gelirindeki artışa rağmen kârını düşürdü. Son açıkladığı 2024 ilk çeyrek dönemdeyse gelirde artışla birlikte dönem sonu kârda da artış gözleniyor. Bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendirmeli. Borsaya geldikten sonra ilk kez geçtiğimiz yıl yatırımcısına nakit temettü ödemesinde bulunan firma, bu yıl kâr payı ödemeyecek. Şirket, ekim ayında gerçekleştirilecek şeker pancarı üretim faaliyetlerinin finansmanı ve nakit akışı gibi gerekçeleri belirterek mali bünyeni güçlendirmek ve yeni finansman ihtiyacının ortaya çıkmaması amacıyla ortaklarına bu yıl kâr payı ödemesinde bulunmayacak.

KUTAHYA SEKER FABRIKASI KTSKR

Alış0,00

Satış64,15

Gün İçi En Düşük63,75

Gün İçi En Yüksek66,70

PD/DD0,80

FK11,43

Fiyat64,15

Değişim1,34%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI