SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSEMBOLİK DE OLSA KÂR ÖNEMLİ-
SORU : Tekfen Holding’in bir türlü yükselememesinin sebebi nedir? Neden çıkmıyor? Gönderen : Şerif Dölek01.10.2024, 22:15

Tekfen Holding’in bir türlü yükselememesinin sebebi nedir? Neden çıkmıyor?

Bir şirket zarar ediyorsa hissesine olan talebin de düşük seviyede kalması beklenir. Neticede yatırımcılar zarara değil kâra ortak olmak isterler. Ortada zararın olduğu bir durumda satışlar ağırlık bulur. Olası zararın devamı halinde yatırımcının kaybının da büyüme riski olacaktır. Bununla birlikte mevcut zarara rağmen kâra geçeceğine dair güçlü sinyallerin alındığı noktada hisseye talep de güçlenecektir. Böylesi bir durumda fiyattaki artışın da büyüdüğünü gözlemek şaşırtmayacaktır. Tekfen Holding geçtiğimiz yıl zarar açıkladı. Son paylaştığı 2024 altı aylık mali tablolarında da gelirinde yüzde 12 düşüş söz konusu. Açıkladığı dönem sonu kâr ise 4,4 milyon TL ile sembolik düzeyde. Öte yandan yılın ikinci çeyreğinde dönem sonu net kârı güçlü artış kaydettiği dikkatlerden kaçmıyor. Bu performans altı aylık dönemde düşük de olsa kâr açıklamasında etkili oldu. Tekfen Holding, son iki ayda iki yeni iş aldığını açıkladı. Alınan iki bağlantının toplam tutarı 447 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Tutar, geçen yılın gelirinin yüzde 28,4’ü seviyesinde bulunuyor. Yılın ikinci yarısında önemli bir değişim olmaması halinde gelirde zayıf seyri beklenen bir durum olacaktır. Böylesi bir durumda yatırımcısının hisseye yönelik temkinli duruşunu sürdüreceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

TEKFEN HOLDING TKFEN

Alış0,00

Satış49,46

Gün İçi En Düşük49,18

Gün İçi En Yüksek52,20

PD/DD0,67

FK41,65

Fiyat49,46

Değişim-0,12%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI