SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıŞİRKET ZARAR EDERKEN HİSSENİN FİYATI KATLANDI-
SORU : Bütün hisseler düşerken EUHOL hissesinin yükselmesini neye bağlıyorsunuz? Gönderen : Fatma Erdağ10.10.2024, 18:21

Bütün hisseler düşerken EUHOL hissesinin yükselmesini neye bağlıyorsunuz?

Piyasadaki olumsuz havanın etkisiyle borsada son aylarda genel bir satış eğilimi hakim. Euro Yatırım Holding ise bu sürede tersi bir hareket sergiledi. Son üç ayda piyasada satış baskısı ağır basarken hisse ciddi bir talep gördü. Gözlenen ilgiye bağlı olarak fiyatını hızlı şekilde yükseltti. 11 Temmuz 2024 günü en düşük 2,51 TL seviyesinde bulunurken 3 Ekim 2024 günü en yüksek 10,04 TL’ye kadar yükseldi. Buradan gelen satışların ardından fiyat geriledi ve son işlem günü olan 10 Ekim günü 9,14 TL’den kapanış gerçekleştirdi. Bu denli kısa bir sürede hissenin fiyatını artırmasını gerektirecek güçlü bir gerekçe ya da gelişme olmadı. Altı aylık mali tablolarını açıklamak için10 Ekim tarihine kadar ek süre alan şirket, çıkışın yaşandığı süre içinde paylaştığı üç aylık mali tablolarında 35 milyon TL zararı söz konusuydu. Açıkladığı altı aylık mali tablolarında da benzer bir durum söz konusu. Şirket, 157,8 milyon TL zarar açıkladı. Hissenin takas verileri takip edildiğinde ise son üç ayda en yüksek alımı 3,5 milyon adet ile İnvest AZ Yatırım’ın gerçekleştirdiği gözleniyor. Onu 2,8 milyon adet ile İş Yatırım ve 2,8 milyon adet ile Dinamik Yatırım takip ediyor. Satış Tarafında ise 4,4 milyon adet ile İnfo Yatırım yer aldı. Metro Yatırım 2,8 milyon adet ve Halk Yatırım 2,3 milyon adet ile ardından geliyor. Euro Yatırım Holding’in geride kalan iki yılda zarar açıklaması ve son paylaştığı altı aylık faaliyet döneminde de zararını sürdürmesi mali yapısını toparlama noktasında zorlandığını gösteriyor. Uzun vadede düşük riskli yatırımların gelir ve kârını büyüten firmalara yönelik olduğu göz ardı edilmemeli.

EURO YATIRIM HOLDING EUHOL

Alış0,00

Satış9,28

Gün İçi En Düşük8,23

Gün İçi En Yüksek9,32

PD/DD4,46

FK0,00

Fiyat9,28

Değişim1,53%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI