SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUKRAYNA’DAKİ ŞİRKETİNİ AKTİFLEŞTİRECEK-
SORU : Şişe Cam’ın borsada işlem gören lot sayısı nedir? Şirketin ne kadarı halka açık? Gönderen : Adnan Karakaş16.09.2024, 17:47

Şişe Cam’ın borsada işlem gören lot sayısı nedir? Şirketin ne kadarı halka açık?

Cam sektörünün güçlü aktörü konumunda bulunan Şişe Cam, 3,06 milyar TL sermayeye sahip bulunuyor. Şirketin sermayesinin yüzde 48,63’ü borsada işlem görüyor. Borsada bulunan payların ağırlıklı kısmı İş Bankası ve İş Yatırım’ın saklamasında yer alıyor. Takas Verilerine göre halka açık kısmın yüzde 23,01’i İş Bankası’nda, yüzde 22,51’i İş Yatırım ve yüzde 13,02’si Citibank’ın saklamasında bulunuyor. Hissenin fiyatı son bir yılda yatay bir kanal içinde hareket etti. Son üç ayda ise satış baskısının daha belirgin şekilde öne çıktığı gözlendi. Bu sürede özellikle Citibank ve yatırım fonlarının satışları öne çıktı. Buna karşılık Garanti Yatırım ve İş Yatırım’ın alımları geldi. Ancak satışların daha güçlü gelmesi hissenin fiyatını aşağı yönlü baskıladı. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme Ukrayna’daki faaliyetlerinin organizasyonuyla alakalı. Bu amaçla Hollanda’da yeni bir şirket kurarak Ukrayna’daki iştirakini canlandırmayı hedefliyor. Şişe Cam, temmuz ayında yaptığı açıklamada Pivdenna B.V. adlı yeni bir holding şirketi kurduğunu, Hollanda merkezli şirketin sermayesinin ise 6.600.000 dolar olduğunu belirtti. Şişecam Investment, aracılığıyla %100 oranında sahip olduğu Pivdenna’nın Ukrayna'daki gayri faal iştirakinin yapılandırılması amacıyla kurulduğu ifade edildi. Savaş koşullarının halen devam ettiği Ukrayna’ya yönelik alınan bu karar ileriye dönük hazırlık olarak değerlendirilebilir.

SISE CAM SISE

Alış0,00

Satış41,90

Gün İçi En Düşük41,40

Gün İçi En Yüksek42,12

PD/DD0,77

FK8,21

Fiyat41,90

Değişim1,75%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI