SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN ARADAN SONRA KÂR AÇIKLADI-
SORU : Galatasaray hissesi 10 TL’nin üzerine neden yükselemiyor? Beşiktaş ile aynı seviyelerde işlem görmesi normal mi? Gönderen : Çetin Özdemir10.10.2024, 00:52

Galatasaray hissesi 10 TL’nin üzerine neden yükselemiyor? Beşiktaş ile aynı seviyelerde işlem görmesi normal mi?

Hisselerin fiyatını kıyaslarken farlı parametrelerin bir arada kullanılması ufuk açıcı olabildiği gibi değerlendirmeyi daha sağlıklı yapabilmeye de imkan tanıyabilmekte. Aynı sektörlerdeki firmalarla kıyas yapılması da bu seçeneklerden birisi olarak değerlendirilir. Galatasaray Sportif’in sermayesi 1 milyar TL ve piyasa değeri de son kapanış fiyatına göre 6,93 milyar TL’ye denk geliyor. Öte yandan Beşiktaş Sportif’in sermayesi 1,2 milyar TL ve son kapanışına göre piyasa değeri 6,16 milyar TL seviyesinde bulunuyor. Bu itibarla her iki firmanın piyasa değerinin birbirine yakın olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Öte yandan Galatasaray Sportif’in sermayesinin daha düşük olduğu nazara alındığında yatırımcının bu hisseye daha fazla prim tanıdığı anlaşılıyor. Spor sektöründe yer alması nedeniyle farklı mali döneme sahip olan Galatasaray Sportif, yatırımcısı ile son paylaştığı 2023 yıl sonu mali tablolarına göre satışlarını yüzde 133 artırırken dönem sonunda 2,78 milyar TL kâr açıkladı. Şirket, yıllık bilançolarında sürekli zarar açıklayan bir yapıya sahipken son paylaştığı 2023 mali tablolarında kâr açıklaması önemli olmakla birlikte devamının gelebilmesinin daha da kıymetli olduğu göz ardı edilmemeli. Galatasaray Sportif, 2010 yılından bu yana ikisi tahsisli olmak üzere toplam altı defa bedelli sermaye artırımına gitti. Son bedelli sermaye artırımı ise geçtiğimiz yıl yüzde 100 artış ile gerçekleştirdi. Hissenin fiyatı Ağustos 2023’te test ettiği 9,58 TL’nin ardından yatay bir seyir izliyor. Geçen sürede bir ara 10,88 TL’ye kadar çıksa da yatırımcının istenen ilgiyi göstermede uzak kalması nedeniyle şimdilerde 6,42 TL bölgesinde işlem görüyor.

GALATASARAY SPORTIF GSRAY

Alış0,00

Satış6,43

Gün İçi En Düşük6,40

Gün İçi En Yüksek6,53

PD/DD13,25

FK2,50

Fiyat6,43

Değişim-1,68%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI