SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYIL SONU MALİ VERİLER HİSSEDE ÇIKIŞA YOL AÇTI-
SORU : Ak Enerji artışı devam eder mi? Artış sebebi neydi? Bundan sonra ne olur? Gönderen : İsfendiyar Kılıç04.06.2024, 21:46

Ak Enerji artışı devam eder mi? Artış sebebi neydi? Bundan sonra ne olur?

Bir hissenin fiyatını artıran alıcıların talebidir. Eğer alıcı ilgisinde güçlü bir artış varsa hissenin değerinin artması olağan bir durum olacaktır. Talebi destekleyen ana dayanak ise firmanın mali yapısındaki olumlu seyirdir. Gelir ve kâr büyümesi gerçekleştiren bir şirketin uzun vadede hissesinin değeri de artması beklenir. Kimi zaman bu yansıma gecikmeli olarak gözlense de şirketin büyüme performansı hissenin fiyatında yansımasını bulacaktır. Ak Enerji, geride kalan beş yılın ilk üçünde zarar üreten bir yapıya sahip olsa da son iki yılda kârlı ve bu kârı büyüten yönü ile öne çıktı. Şirket, son açıkladığı 2023 yıl sonu faaliyetlerinden ötürü net kârını yüzde 139,4 büyüterek 5,04 milyar TL’ye çıkardı. Ancak bu noktada hemen belirtmek gerekir ki kârı büyüten şirketin gelirlerindeki artış değildi. Firma hasılatını yüzde 27,6 geriletirken esas faaliyet kârını da beraberinde düşürdü. Şirketin yıl sonu net kârını büyüten ertelenen vergi kalemi oldu. Hissenin fiyatı 13 Mart 2024 günü 5,20 TL’yi test ettikten sonra yönünü yukarı çevirerek hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Çıkış, 19 Nisan 2024 günü en yüksek seviyesi 28,68 TL’ye kadar sürdü. Hissenin çıkışa geçtiği günlerde 2023 yılına ait mali verilerin yatırımcılarla paylaşıldığı gözlendi. Bu da yatırımcıların mali verileri olumlu bulduğu şeklinde yorumlanabilir. Zirve seviyesinin arından gelen satışların neticesinde hisse şimdilerde 16,67 TL seviyelerinde işlem görüyor. Firmanın hasılatını ve esas faaliyet kârını artırması uzun vadede fiyatını destekleyecektir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

AK ENERJI AKENR

Alış0,00

Satış13,82

Gün İçi En Düşük13,02

Gün İçi En Yüksek14,58

PD/DD0,63

FK2,18

Fiyat13,82

Değişim4,22%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI