SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYURT DIŞI AĞIRLIKLI ÇALIŞIYOR-
SORU : Sayas’ın gidişatını nasıl görüyorsunuz? Son güncel yorumlarınız nelerdir? Gönderen : Ömer Bayraktar 04.09.2024, 13:51

Sayas’ın gidişatını nasıl görüyorsunuz? Son güncel yorumlarınız nelerdir?

Son yıllarda enerji sektörüne yönelik yatırımcıların ciddi bir yönelimi oldu. Global ölçekte yenilenebilir enerji sektörünün teşvik edilmesi ve pazarın büyümesi, bu sektörde yer alan firmaların da talep görmesinde belirleyici faktör oldu. Yatırımcılar sektördeki birçok firmaya olduğu gibi Say Yenilenebilir Enerji’ye de oldukça yoğun ilgi gösterdi. Hissenin fiyatı Ekim 2023’ten bu yana düşüyor olması yatırımcıları mutsuz eden bir durum olsa da, fiyat hareketine daha geniş bir pencereden bakıldığında yaşanan düşüşün kabul edilir oluğu gözlenecektir. Zira 2019’dan bu yana hisse yükselen bir kanal içinde hareket ediyor. Temmuz 2019’da en düşük 26 kuruştan işlem görürken, Ekim 2023’te en yüksek 144,20 TL’ye kadar çıktı. Bu durum, geçen sürede oldukça güçlü bir çıkışa işaret ediyor. Sonrasında gelen satışlarla birlikte hisse gerilerken şimdilerde 53,10 TL’den işlem görüyor. Şirketin büyüyen gelir yapısı geçtiğimiz yıl yüzde 25 azaldı. Buna bağlı olarak kârı da düştü. Son açıkladığı 2024 üç aylık mali dönemde ise kendisini toparlamış görünüyor. Hem gelirini hem de kârını büyütmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmeli. Yakın tarihli önemli gelişme ise Güney Kore'li firmayla anlaşması oldu. Şirket, yurt dışında Dongkuk S&C ünvanlı firmaya verdiği teklifin kabul edildiğini bu kapsamda üretilen ürünlerin Güney Kore'ye sevk edileceğini belirtti. Açıklamada teslimatın yılın dördüncü çeyreği içerisinde tamamlanacağı ifade edilirken, siparişin toplam tutarının 968.458 euro olduğu belirtildi. Yurt dışı ağırlıklı çalışan şirket, bu yılın ilk çeyreğinde 404,1 milyon TL gelir elde etti. Bunun 207,2 milyon TL’si yurt dışı kaynaklı gerçekleşti.

SAY YENILENEBILIR ENERJI SAYAS

Alış0,00

Satış52,75

Gün İçi En Düşük52,55

Gün İçi En Yüksek53,80

PD/DD5,98

FK23,37

Fiyat52,75

Değişim-0,94%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI